Analys: Division 1 Norra Svealand

 

Norra Svealand handlar om ett lag efter halva serien spelad. Djurgårdens IF FF som leder med bekväma sex poäng före Märsta IK. Stockholmslaget har vunnit samtliga sex matcher, och det med imponerande stora siffror.

Märsta, som även de vinner matcher med stora siffror, har tre poängs försprång på lagen bakom i tabellen, men som sagt sex poäng upp till serieledarna. Bakom jagar Edsbro IF samt Hallstahammars SK FK  på nio respektive sex poäng.

Redan ute ur leken, för länge sedan, är IFK Söderhamn med sex raka förluster. Laget ligger inte bara sist, utan läcker även som ett såll. 179(!) insläppta mål på sex matcher ger ett smått osannolikt snitt på 29.83 per match. Före, på tre poäng, men desto bättre målskillnad hittar vi Slätta SK.

Skytteligan leds av glödheta Fredrik Mulle Lindberg från serietvåan Märsta IK. Därefter två spelare från Edsbro IF i Fredrik Gillsberg och Belmin Logo. Anmärkningsvärt är att Djurgårdens bästa målskytt kommer först på femteplats, trots 89 gjorda mål i serien.

 

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img