Asp: ”Vi har inte fått anfallsspelet att stämma”

Under lördagseftermiddagen inleder IFK Göteborg sitt futsalår med att möta Malmö City FC. En femteplats i tabellen vittnar om att mästarlaget är missnöjda med sin höst, och förhoppningsvis är göteborgarna revanschsugna på att visa att de kan prestera bättre.

I en intervju på klubbens hemsida förklarar Nicklas Asp varför laget inte har levt upp till allas förväntningar. Asp tror att det är en kombination av flera orsaker som gör att framgångarna har uteblivit:
– Vi hade kunnat backa hem och spela ett lägre försvarsspel som i stort sett alla lag i Sverige gör. Men det är inte framtiden. Spelar du så internationellt så har du inget att hämta. Vår filosofi och idé handlar om att hela tiden utvecklas och ibland kan det ske på bekostnad av poäng vilket har sett hända under hösten, säger Asp och fortsätter:

– Framförallt handlar det om att vi inte fått anfallsspelet att stämma. Vi har gjort minst mål i serien vilket talar sitt tydliga språk. Vår idé bygger på mycket rörelse och samarbete. Halva truppen är ny från förra året och det tar tid att tillsammans hitta rätt.

Det återstår att se om IFK Göteborg hittar rätt mot Malmö City. Matchen spelas kl 13.00 i Rosengårds sporthall.

LÄS ÄVEN: Borås AIK hoppas kunna behålla truppen

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img