Ställningskrig mellan två skickliga lag

Då var det dags för de bägge lagen att spela sin första match 2017. Ett sviktande Blåvitt, hittills, åkte ned till Malmö med en buss full av supportrar för att försöka spela hem tre poäng till Göteborg. Malmö har en bättre säsong bakom sig än tidigare år och gick ut på planen i dagens match för att visa att man skall vara med i toppen och är ett lag att räkna med.

Matchen startade 45 minuter efter avsatt tid. Anledningen är oklar, men kan ha varit väglaget som gjorde att Blåvittspelarna anlände senare än tänkt. Hur som helst var inleddes matchen med att lagen spelade lågt försvarsspel och stängde ytorna för varandra. Chansmässigt var det också jämnt, de skapade några halvchanser men inga jättefarliga chanser.

Blåvitt har många fasta situationer i första halvlek och det farligaste de skapade därigenom var ett distansskott från Simon Chekroun som tog i kryssribban. Malmö spelade som sagt lågt, låg på kontring och skapade några farliga chanser som Solberg i Blåvitt-målet lyckades styra undan.

Ställningen var 0-0 i paus och inget av lagen kan varit varken nöjda eller besvikna, det var lite av ett ställningskrig. Anmärkningsvärt var också att lagen inte bytte sida i paus, anledningen till detta var säkert p.g.a. säkerhetsskäl då de tillresta supportrarna från Göteborg inte skulle stå bakom Malmöspelarna i den andra halvleken och ställa till med något.

Andra halvlek startar som den första slutade. Några halvchanser fram och tillbaka, fortsatt lågt försvarsspel och minimala ytor att skapa lägen från. Malmö skapade dock en bra chans där Burda fick ett friläge och blev lite upphakad i skottögonblicket så Solberg lyckades avvärja. I kontringen efter där efter får Blåvitt en jättechans i slottet som Malmö-målvakten Robin Armandt räddar.

Med ungefär tolv minuter kvar av matchen äntrar Kristian Legiec planen, som varit sjuk i några dagar och vilade alltså hela första halvlek.

Med tio minuter kvar kommer ledningsmålet för IFK Göteborg. Det är Dan Mönell som vänder bort sin försvarare och skottet touchar på en spelare som ställer Armandt i målet och 1-0 till Blåvitt är ett faktum. I och med målet vaknar även Blåvitt-klacken till liv och börjar sjunga för en minut innan den tystnar igen.

1-1 kommer till efter en fast situation för Malmö. De får en hörna, skjuter ett långskott mot bortre stolpen som en Blåvitt-spelare inte lyckas få undan ordentligt och Bönnemark i Malmö snappar upp returen och sätter den mellan benen på Solberg i målet. Efter 1-1-målet flyttar båda lagen upp sitt försvarsspel och visar på att ingen kommer vika ner sig utan båda vill ta med sig tre poäng hem.

Spelet öppnar upp sig lite, Malmö skapar en riktigt bra chans med en och en halv minut kvar där Solberg gör en riktigt bra dubbelräddning och visar varför han är landslagsmålvakt. Under slutminuten flyttar Blåvitt upp nyss nämnde Solberg som joker men skapar inga jättelägen och matchen slutar 1-1.

Matchfakta

Malmö City FC-IFK Göteborg Futsal 1-1 (0-0)

Målskyttar, Malmö: Magnus Bönnemark.

Målskyttar, IFK: Dan Mönell.

LÄS ÄVEN: IFK Uddevalla tog ny seger – toppar tabellen

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img