Abraham lämnar futsalen – och blickar framåt: ”Kände mig redo att ta nästa steg”

Sargon Abraham har under den senaste tiden verkligen utvecklats till en av Sveriges absolut främsta futsalspelare. I sitt Skövde United tryckte han dit 13 mål på åtta matcher i SFL Södra, och det till trots att laget endast plockade tre poäng under de matcherna. Även i landslaget har han presterat väl, och visat prov på flertalet tekniska nummer.

Nu är dock futsalen över för stjärnans del – för den här gången. Som Futsalmagasinet tidigare rapporterat om har Abraham skrivit på för Superettan-klubben Degerfors IF.

– Det känns bra, jag har en riktigt bra känsla i kroppen, berättar han för Futsalmagasinet.

25-åringen har under de senaste åren representerat Skövde AIK, som i år tog steget upp till division 1. Där var han en stor framgångsfaktor, vilket gjorde att Degerfors var tidiga med kontakten.

– Det var väl redan i oktober, när fotbollssäsongen höll på att ta slut, som den första kontakten kom. I början av december besökte jag klubben, och fastnade för det de sa. Jag fick ett väldigt bra intryck av klubben, och hela upplägget med hur föreningen funkar, säger han och berättar att det såklart lockade att fortsätta resan med Skövde AIK.

– Suget fanns väl absolut, men jag kände mig redo att ta nästa steg. Jag har trivts jättebra i Skövde AIK, och nu är jag redo för nästa steg.

Trots att beslutet var relativt enkelt att ta, så fanns det naturligtvis också lite futsaltänk hos honom när kontraktet signerades.

– Det är klart att futsalen fanns med i tankarna. Man har ju ändå varit med ett tag, och fått representera Svergie. Så det är klart att det var med i beslutet, men samtidigt har fotbollen alltid gått före. Det var ingen tvekan om det här.

Så futsalen är helt körd nu?

– Ja, det är den. Det är mitt eget beslut, tillsammans med dem förstås. Jag känner väl att jag vill lägga allt mitt fokus på fotbollen nu, och ge den en ärlig chans.

Men:

– Så fort jag är ledig ska jag såklart försöka vara med som ledare i laget.

Futsalmagasinet träffade Sargon efter Skövdes tunga förlust borta mot IFK Uddevalla. Då var han med som just ledare. Slutresultatet skrevs till 8-2 i en match där Skövde endast kom med fem utespelare.

– Det var en tung förlust, och vi kom dit med väldigt få spelare. Några som har slutat och många som var sjuka. Skövde kommer att fortsätta kriga, och göra allt för att hålla sig kvar.

Det lär väl inte bli direkt lättare utan lagets stora skyttekung?

– Nej, så är det ju absolut. Men om alla kommer tillbaka från sjukdom så är det inte omöjligt.

Tror du på nytt kontrakt?

– Jag hoppas på det i alla fall.

Nu är försäsongen med Degerfors i full gång, och Sargon Abraham är numer enbart en professionell fotbollsspelare med stora förhoppningar om 2017.

– Jag har förhoppningar om att få speltid, och att komma in i det på ett bra sätt. Först och främst ska jag fokusera på att komma ned dit, att komma in i laget och att lära känna grabbarna. Sedan kommer jag jobba utefter det.

– Jag har pratat lite med Stefan (Jacobsson, tränare), och det kommer väl handla om en offensiv mittfältsroll/släpande forward. Sedan är det bara att visa att man ska spela också. Det gäller att visa det varje träning, och spela för att laget ska gå bra.

Men det är inte utan att han kommer sakna futsalen.

– Jag kommer sakna det. Så är det. Men förhoppningsvis kommer jag tillbaka till det i framtiden.

Samma gäller även lagkamraterna i Skövde United.

– Det är tungt såklart. Vår klubb är väldigt familjär, där alla känner alla. Så det är klart att det är tråkigt att inte kunna hjälpa dem på planen. Jag får stötta dem från läktaren nu i stället.

LÄS ÄVEN: Futsalmagasinets utsända på Torslandas träning: ”Generationsväxling på gång”

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img