Bagger om uttagningen: ”Jag hoppas på speltid”

Robert Bagger, 27, har tagit en tröja i Charbel Abrahams trupp som presenterades tidigare idag. IFK Uddevalla spelaren har haft en fin säsong i SFL och kände att han konkurrerade om en plats.

Jag tycker att jag gjort en bra säsong på de matcherna jag spelat. Så självklart hade man en önskat om att ta en plats och nu när jag fick chansen är det bara ett plus i kanten, berättar den nyblivna landslagsmannen.

– Charbel (Abraham) ringde igår och det gällde att snabbt få ihop allt med jobb, familjen och så vidare, men det löste sig. Så det känns jätte kul, kommer bli roligt.

I truppen är han den enda debutanten och frågan är om han får speltid i EM-kvalet.

Jag försökte konkurrera om en plats och jag tog den. Jag hoppas på så mycket spel som möjligt, men å andra sidan är det första gången för min del och alla andra har varit med förut. Jag ser det som bara som en bonus att vara med och representera Sverige.

Sverige lottades i oktober att möta Montenegro och värdnationen Gibraltar, lag som Bagger inte har någon större koll på.

– Jag kan inte mycket om lagen, vet inte mycket om dem alls. Men jag tror att vi har chansen, matcherna ska spelas, jag tror att det kommer bli bra.

Men däremot har han desto bättre koll på tre av sina landslagskamrater, Uddevalla-spelarna Marcus Gerd, Fredrik Söderqvist och Petrit Zhubi.

– Självklart är det lättare när man känner spelarna, men jag vet vilka de flesta är. Sen är det är alltid gött att ha en liten trygghet i att känna några i laget, som man spelar med till vardags.

Den 27:e januari bär det av mot Gibraltar.

LÄS ÄVEN: Chefsredaktören trodde inte Bagger skulle bli uttagen

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img