EXTRA: Här är lagen som går till SM-slutspel

Damernas regionala seriespel är (nästan) färdigspelar och nu väntar SM-slutspel för 12 av lagen. För vissa lag räckte det att sluta på en fjärdeplats, som i Nordvästra Götaland medans bara IFK Göteborg tar sig vidare från Sydvästra Götaland.

Futsalmagasinet har sammanställt vilka 12 damlag som tar sig vidare till slutspelet i mitten av februari. Där kommer även 4 lag ansluta från gruppspelet med DM-segrare. Under de senaste veckorna har Futsalmagasinet analyserat damernas regionala serier, i två omgångar och nu står det klart vilka som avancerar.

Först går vinnarna från varje serie vidare, sedan de sju andra platserna ges ut på poängsnittet. Alltså antal poäng delat på antal spelade matcher. Så från vissa serier så är det flera lag, från andra bara ett, berättar Anna Lögdberg på Svenska Fotbollsförbundet.

Dessa lag är klara för slutspel:

IFK Åkullsjön – 3.0* – Norrland

IFK Göteborg – 3.0 – Sydvästra Götaland

Falcao Futsal Club – 2.5 – Östra Svealand

Lindahl FF – 2.5 – Östra Svealand

IK Gauthiod – 2.4 – Nordvästra Götaland

IFK Skoghall DF – 2.4 – Nordvästra Götaland

BK Zeros – 1.83 – Östra Götaland

Betsele IF – 1.8* – Norrland

Åsebro IF – 1.8 – Nordvästra Götaland

Vetlanda United – 1.66 – Östra Götaland

Norrköping Futsal Klubb – 1.33 – Östra Götaland

Skövde Kvinnliga IK – 1.2 – Nordvästra Götaland

* Laget har en match kvar att spela

Vinnarna markeras med fet text

Jag kommer informera klubbarna idag om deras avancemang, men det stämmer att det är lagen som tar sig vidare, konfirmerar Henrik Fagerstedt på Svenska Fotbollsförbundet, när Futsalmagasinet kontaktar honom.

Hur framtiden ser ut för damernas futsalserier är ännu inte klart. Drömmen är ett SFL även för våra damer, men på förbundet är ingenting klart än.

Vi vet inte hur det kommer bli nästa år och jag vet inte hur man tänker. På sikt så har man som mål med ett SFL för damer, men det är svårt att säga nu, säger Fagerstedt.

LÄS ÄVEN: Chefredaktör David Gerd tar ut landslagstruppen – som han tror får spela EM

 

 

 

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img