Kross i Göteborgsderbyt

Det snackades om en jämn match, det snackades om lika, det snackades om målsnålt. Allt skulle visa sig vara helt fel i en match som skulle domineras av IFK Göteborg. 

Redan trettio sekunder i matchen hittar Dan Mönell nätet med en vänsterkanon från nära håll upp i vänstra krysset och det skulle inte heller vara det sista Mönell fick säga till om. Torslanda verkade chockade och blev helt utspelade med ett försvarsspel som annars kan neutralisera de flesta hoten.

IFK Göteborg var fulla av självförtroende, hade ett riktigt högt passningstempo och klarade att spela sig ut ur de flesta kniviga situationer man blev satt i. Det kändes faktiskt första gången under säsongen som de verkligen visar den potentiell de besitter.

Mathias Etéus fick sig ett kort snack i pausen med spelarna och de bara skrattade och fattade inte riktigt vad som hände.

Blåvitt kom till spel med sin vanliga trupp medan Torslanda hade ett lag med riktigt rutinerade herrar. Dessvärre kunde inte dessa hålla emot ett spelglatt IFK Göteborg som gör tre mål på tre minuter och sedan fortsätter konsekvent i matchen att köra över allt och alla.

Bragi Bergsson, Andreas Jernarp, Erik Johannesen, John Sallhag, Hampus Furublad, listan fortsätter bara med spelare som skulle varit nödvändiga i en match där landslagsfyran bestående av Simon Chekroun, Dan Mönell, Nicklas Asp och Emilio skulle ha lekstuga.

Matchen slutade 12-3 efter flera vackra mål men också en del känslor, som det skall vara i ett derby. Dessvärre i Göteborgsögon hade man nog blivit farliga i ett slutspel om man spelade som man gjorde i denna matchen. Nu blir det fokus på att avsluta säsongen snyggt och bygga för nästa.

Torslanda får knyta näven i fickan och lär använda matchen som tändvätska för att vinna nästa match mot Borås som är en om vecka. Genom sin förlust idag bjöd man in Mellerud som vid två vinster (Skövde, IFK Göteborg) samtidigt som Torslanda förlorar mot Borås kan gå förbi Torslanda.

Torslanda får hoppas att IFK Göteborg bibehåller sitt fina spelhumör till matchen mot Mellerud så de kan hjälpa dem att stanna kvar i högstaligan.

Matchfakta

SFL Södra

IFK Göteborg – Torslanda IK 12-3 (5-0)

Målskyttar, IFK Göteborg: Dan Mönell (4), Simon Chekroun (3), Nicklas Asp, Adam Stefanson, Anton Lundqvist, Emilio Rossi, Ludwig Torkelsson

Målskyttar, Torslanda IK: Fredrik Augustin, Fernando Fuentes, Daniel Gustafsson

Laguppställningar:

IFK Göteborg:

Startfemma: Christopher Solberg (GK), Ludwig Torkelsson, Nicklas Asp, Anton Lundqvist, Dan Mönell

Avbytare: Sam Noori (GK), Emilio Rossi, Adam Stefanson, Kristoffer Melin, Simon Chekroun

Torslanda IK:

Startfemma: Andreas Bertilsson (GK), Fredrik Augustin, Joakim Ahlgren, Tobias Haglund, Andréas Haglund

Avbytare: Martin Christiansson, Daniel Gustafsson, Fernando Fuentes, Teodor Lindén, Hannes Tunås, Anders Gonzlez

Matchens spelare:

IFK Göteborg:

Dan Mönell

Det var inte bara Dan som verkade ha självförtroende och hittade målet men hans förmåga att ständigt utgöra ett hot för försvaret gör att jag väljer honom som min matchens spelare. Hans vänsterkanon upp i krysset efter bara 30 sekunder illustrerar matchen väl och visar även att han är en riktigt farlig målskytt som man får se upp för.

Torslanda IK:

Joakim Ahlgren

Svårt att plocka ut en insats som stod ut då man i Torslanda hade det mycket svårt stundvis i matchen. Jag väljer ändå att plocka ut Joakim Ahlgren som ger ett mycket bra djup i Torslandas spel när han används som pivot. Synd att man utnyttjar det oftare. Kan hålla i bollen, stor och stark.

Matchens domare:

David Glavonjic (Danderyd), Haris Curovac (Märsta), Anders Kinell (Göteborg)

 

LÄS ÄVEN: Alla SFL-matcher i helgen

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img