Kvallottningen skapar kritik

Efter Futsalmagasinets avslöjande av hur lottningen av SFL-kvalet ska gå till, har en hel del reaktioner dykt upp ute på sociala medier. Täfteå IK:s Facebooksida delade nyheten och skrev samtidigt: ”Glasklar? Riggat?”.

Futsalmagasinet kontaktade Täfteås tränarduo Henrik Bergdahl och Johan Eriksson, och frågade vad de tycker om kvalet. Men också om spekulationerna som dykt upp under de senaste dagarna om att flera lag ”konspirerar” om att få bort Täfteå från SFL, på grund av de långa och oekonomiska resorna till Norrland.

Vad kan du säga om inlägget på er Facebooksida om lottningen, där nyheten kommenterades med: ”Glasklar? riggat?”. Tror du att ni kan få en reprimand för det?

– Detta är ju bara en frågeställning? Alla undrar ju och det känns ju inte så superklart i dessa frågor, säger Eriksson och fortsätter:

– För sportens skull är det ju kul om Djurgården och Bajen går upp, men kanske än mer viktigt att det finns lag från Norrland i högsta serien. Vi har ju typ 2 tredjedelar av detta land under Norrlands fana. Geografiskt och ekonomiskt så är det ju bäst om Täfteå och Jokkmokk möts om Täfteå klarar sig till kval. Risk… Ja det är inte självklart att det är mer riskfyllt att Djurgården möter Bajen och är det en för stor risk så borde de inte vara i högsta serien i Futsal där vi ska fokusera på Futsal och inget annat. Nä, öppen fri lottning.

Men vad tycker du själv om lottningen, luktar den verkligen riggad?

– Inte helt otroligt i denna värld när ekonomin styr det hela.

Konspiratörerna säger att flera lag från Stockholm vill få er bort från SFL och kan då ha gjort upp matchen mellan Söder och Linköping. Vad säger du om det?

– Jag tror inte att Linköping skulle lägga sig, de är för stolta för det och KFUM står för Kristliga Föreningen Unga Människor och har de tro i kroppen, rent samvete och kärlek till klubbmärket så tar de hem segern mot Söder, säger Eriksson och utvecklar sitt resonemang kring Linköping:

– Varför skulle de gå och förlora nu när de borde fortsätta att visa de är kanske Sveriges bästa futsallag? Nej, de vill avsluta på topp och visa hur bra de är. Jag känner ledarna och de har så mycket vilja och kärlek till sporten att de skulle aldrig lägga sig. Linköping vinner om de gör det jobb de ska.

– Nu är det dags för oss att visa att vi är ett SFL-lag. Vi har allt i egna händer… Bara att göra mer mål än Söder.

Tillbaka till lottningen. Svenska Fotbollsförbundet säger att kvalet kan avgöras om exempelvis ett lag har för dålig ekonomi för att åka för långt (T.ex. Jokkmokk) eller om de anser att en match innebär för stor säkerhetsrisk. Hur låter det?

– Ingen ska välja bort matcher och ingen kan göra det. Vi spelar i högstaligan och den är rikstäckande. Har man inte ekonomin så ska man inte vara där, avslutar Eriksson.

Senare under fredagskvällen kom ett meddelande från Henrik Bergdahl där han kommenterade spekulationerna om uppgjorda matcher och missnöjen som finns bland några lag i SFL om att behöva åka så långt som till Umeå för att spela en match.

– Jag tror nog att Linköping gör sitt bästa och det är ett bra gäng. Sedan vill nog Stockholmslagen ha bort oss för att slippa resa långt men det är ett kortsiktigt tänkande, säger Bergdahl och pratar om att intresset skulle bli svalt om för många lag från huvudstaden deltog i SFL:

– Intresset där är redan lågt som det är. Om SFL norra blir en lokalserie i Stockholm kommer resten av Sverige att sluta bry sig och då dör intresset helt. Men vi får hoppas att det avgörs på sportsliga grunder då detta skall vara en högstaserie och med det spel Linköping har visat upp på slutet så skall de slå Söder som haft det tungt på slutet.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img