Betydelselös – men långt ifrån mållös match

I omgångens mest betydelselösa match tog Torslanda, som klarat sitt SFL-kontrakt, emot Borås, som är klara för slutspel. Båda lagen hade ett par spelare borta men de spelarna som deltog i matchen bjöd verkligen upp till dans.

Torslanda, som kom utan någon målvakt valde att ställa sin tränare Fredrik Augustin i buren som inte alls skulle göra bort sig. Augustin är en van jokerspelare och skulle under matchen även följa med upp i ett par anfall.

Man hade också med sig en snackis, minst sagt, i Edward Holmén, 14 år och 11 månader som fick ordentligt med speltid och därför skriver in sig i historieböckerna som SFL:s yngsta spelare någonsin.

Petter Florentin kom med ett rutinerat manskap men saknade ett par spelare som denna dag spelade fotboll och vilade inför slutspelet. Däremot var det inga amatörer han ställde upp på banan.

Borås skulle rent och slätt visa vilken klass man har i första halvleken när man gång på gång testade Fredrik Augustin. Man spelade sig ur varenda svår situation Torslanda ställde dem inför och satte även fyra bollar innan höga Fredrik löd.

Efter halvleken kändes det således ganska klart att Borås skulle spela av andra halvleken och vinna komfortabelt men ack den som ger sig. Bragi Bergsson som var tillbaka efter en matchs frånvaro.

Borås replikerade snabbt genom Wahid Javid men Torslanda ville inte ge sig. Daniel Gustafsson, Tor Isaksson och Andréas Haglund gånger två skulle hitta nätet bakom Nadir Nishada. Vändningen var ett faktum och jublet när Andréas Haglund gjorde kvitteringsmålet ville aldrig ta slut. Detta efter ett riktigt klassavslut. Värt att notera är även att Edward Holmén assisterade till 4-5 målet, hans första SFL-poäng i hans första SFL-match.

Glädjen blev inte långvarig, då Younes Raisi klev fram och visade var skåpet skulle stå med sitt 5-6 mål.

Det var jämt och det kändes som det kunde gå hur som helst, men Teodor Lindéns andra gula kort som ledde till en utvisning punkterade matchen. Borås fick en tiometersstraff, för andra gången i matchen, som hårdskjutande Hosiyar Solaimani tog hand om men Augustin räddade. Returen däremot satte Solaimani. Värt att notera är att nämnde Solaimani satte en tiometersstraff i första halvlek.

Torslandas Tor Isaksson fick ett tröstmål i slutet som snyggade till siffrorna, när det var tre sekunder kvar. Sekunder som Borås kunde spela av och vinna.

Matchfakta:

Torslanda IK – Borås AIK 6-7 (0-4)

Målskyttar, Torslanda: Bragi Bergsson, Daniel Gustafsson, Tor Isaksson (2), Andréas Haglund (2)

Målskyttar, Borås: Wahid Javid (2), Hosiyar Solaimani (3), Ricky Lundberg, Younes Raisi

Laguppställningar:

Torslanda IK:

Startfemma: Fredrik Augustin (GK), Andréas Haglund, Teodor Lindén, Tor Isaksson, Bragi Bergsson

Avbytare: Anders Gonzales, Daniel Gustafsson, Edward Holmén, Joel Pettersson (spelade ej), Peter Paananen (spelade ej)

Borås AIK:

Startfemma: Nadir Nishada (GK), Robin Yarsuvat, Ali Zaafiani, Ricky Lundberg, Renzo Dinegro

Avbytare: Younes Raisi, Hosiyar Solaimani, Fehim Smajlovic, Wahid Javid

Matchens spelare:

Torslanda IK:

Bragi Bergsson

Visar vilken viktig spelare han är för sitt Torslanda. Löpvillig, bra tvåvägsspelare och dessutom med bra teknik. Klarar av att hålla i bollen och släpper den i rätt lägen. Gör ett mål idag som skulle väcka Torslanda när man gick från 0-4 till 5-5.

Borås AIK:

Hosiyar Solaimani

Vilket skott. Vilken ledare. Vilka mål han gör. Spelaren som förtjänar en egen liten ordbok med superlativ för att beskriva hans futsalegenskaper. Kliver fram när han måste och bidrar med stort lugn. Spelar sig ofta ur situationerna hur kniviga de än är.

Domare: Bojan Cesto, Anders Kinell, Mergim Rexhepi, alla från Göteborg

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img