Just nu: Mellerud åker ur Svenska Futsalligan

Redan efter två minuter tog Mellerud ledningen mot regerande mästarna i ödesmatchen. 1-0 genom Simon Schullström som stötte in bollen från nära håll.

Mellerud inledde den första halvleken klart bäst, 3 bra målchanser före och efter målet. IFK inledde skakigt med flera individuella misstag men kom till baka.

IFK skapade flertalet chanser, där endast målvakten Anton Romell räddade Mellerud.

Dock så kunde han inte hålla tätt i slutet av den första halvleken. Inom loppet av 90 sekunder kunde IFK Göteborg gå från underläge, till en 3-1 ledning.

Precis före paus kom också 1-4, som kan vara dödsstöten för Mellerud som är på väg ur SFL.

Andra halvlek:

Inledningsvis, i andra halvlek, kom 5-1 för gästande Göteborg. Därefter började Mellerud spela joker och tappade in tre mål i öppen kasse när sju minuter spelats.

Då tog Mellerud tillbaka sin målvakt och gjorde två snabba och publiken i Rådahallen fick nytt hopp.

Men när IFK satte 9-3, på nytt efter dåligt försvarspel, rann bägaren över. Försvarsspelet fortsatte vara akilleshälen för Mellerud som ska vara glada att Göteborg inte gjorde fler mål än de 16 de tillslut gjorde.