Skövde United klara för kval – trots förlust mot Skoftebyn

Nykomlingen Skövde United FC inledde SFL-säsongen med en fin seger mot Torslanda IK. Efter den drömstarten så har det gått tyngre och tyngre för Skövde och efter mer än halva säsongen så låg laget på en nedflyttningsplats.

Med fyra omgångar kvar så vaknade laget till liv igen, där man har tagit fem av åtta poäng. Senast vinst mot FC Mellerud med 5-4 och i och med den segern så gick man upp på en kvalplats.

Inför sista omgången åkte Skövde till Trollhättan för att möta ett b-betonat Skoftebyn som saknade hela 14 spelare på grund av olika anledningar, några av dessa spelare var Agon Beqiri, Carl Lext och Shefqet Hajdini.

I matchen fick Skövde en mardrömsstart då hemmalaget gick upp till en 3-0 ledning tidigt efter mål av Engjell Ramadani och Gustaf Rådström två gånger om. Skoftebyn hade bra kontroll på första halvlek och Skövde var aldrig nära på att hota hemmalaget. Henrik Lara Rodriguez kunde reducera för Skövde innan det var dags för pausvila.

Andra halvlek började bra för Skövde där man gjorde 3-2 direkt efter en minut genom Edin Salihovic på frispark men det dröjde bara några sekunder så kunde Skoftebyn göra 4-2 genom Filiph Grönlund. När det återstod tio minuter av matchen så kunde hemmalaget göra fem raka mål och 9-2 blev till slut slutresultatet.

I och med att Mellerud förlorade hemma mot IFK Göteborg så behåller Skövde kvapltsen i serien. Lottningen för kvalet kommer att hållas på måndag och lagen man kan få möta är
FC Lidköping United, Gais och Fågelfors IF.

Så här säger Elmar Abraham till Futsalmagasinet direkt efter matchen.

– Det är aldrig roligt att förlora men vi kom till spel med 6 utespelare plus målvakt så det var tungt att spela idag. Men vi hade bra koll på Mellerud matchen som rann iväg ganska tidigt så vi valde att slappna av och ta denna matchen som ett träningspass. Men man ska inte ta segern ifrån Skoftebyn som gjorde det bra idag genom att ligga lågt och kompakt och sedan straffa oss genom kontringar.

Vilka skulle du/ni helst vilja ha i kvalet?

– Vi lägger inget fokus på motståndarna utan vi tar det som det kommer, vi gör oss redo för ett kval och kvittar mot vilket lag det än blir.

Vad säger du om ett Skaraborgsderby i kvalet mot FC Lidköping United Futsal i Lidköping inför 500-600 personer?

– Som sagt så lägger vi ingen fokus på det, men klart det skulle vara roligt med ett skaraborgsderby.

Matchfakta

SFL Södra

Skoftebyns IF – Skövde United 9-2 (3-1)

Målskyttar, Skoftebyn: Gustaf Rådström 3, Krister Andersson 2, Engjell Ramadani, Filiph Grönlund, Jesper Thorsell, Robin Larsson

Målskyttar, Skövde United: Henrik Lara Rodriguez, Edin Salihovic

LÄS ÄVEN: Så lottas SFL-kvalet

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img