Heta känslor och kaos i Örebro

Förutsättningarna var klara både för Örebro SK och Norrköping där det stod en semifinalplats på spel. Örebro skulle klara hålla andraplatsen vid vinst, oavgjort eller förlust med nio bollar. Således skulle Norrköping behöva vinna med tio bollar för att knipa slutspelsplatsen.

Första halvleken skulle minst sagt vara avslagen. Örebro som vi matchstart var vidare spelade minst sagt passivt medan Norrköping gjorde allt i sin makt för att börja jakten mot tio mål.

Efter en tilltrasslad situation när ÖSK får fördel av bollen och lägger mål blåser domaren av för frispark och frustrationen börjar. Domaren visade tydligt fördel och blåste av vilket ledde till en del frågetecken från spelarna. Därefter skulle tuppfäktandet börja långsamt.

Norrköping satsade på att spela jokerspel, vilket är förståeligt men verkade inte alls ställt in siktet när man fick vassa lägen men inte förvaltade dem. Tre gånger sjöng det i stolpen bredvid Simon Johannson så det stod härliga till och det skall nog Johansson vara glad för.

Patrick Ayala stod för halvlekens och matchens första mål efter ett hårt distansskott och det var också ställningen i halvtid.

På pressläktaren pratades det en del om att denna matchen kunde spåra vilket den även gjorde.

Norrköping gick ut hårt i andra och även Örebro tände till, något som kanske kommer leda till konsekvenser i slutspelet. Patjim Abazi spelade mycket och blev ställd i ett friläge där han kände sig manad att dra ganska hårt i motståndarens tröja vilket resulterade i ett rött kort.

Mikko Seppälä blev fly förbannad och sade ett par väl valda till domaren vilket ledde till att han skickades upp på läktaren i samma sekvens. Seppälä ville sitta in anslutning till bänken på läktaren men nekades av domare Niholt. Även Patjim var inte någon vidare lycklig av situationen.

En sekvens senare går båda lagens nummer 14, Anel Coralic i ÖSK och Tarik Hamza i NFK, in i en situation där de tuppfäktas en del, vilket leder till stort tumult. Spelarna blir rejält irriterade och de spårar ut helt. Halvt slagsmål och även efter Coralic går av planen efter sitt röda kort, springer Hamza, som också fick syna det röda, efter för att göra upp utanför planen. Alla spelare på planen samlas och det byts en del inte så vackra ord.

Domartrion dick därefter ta ett snack med tränarna och matchen kunde, efter mycket om och men, spelas av. Norrköping är flera gånger i matchen i ledning men de är aldrig nära att sätta de målen som krävs för avencemang. Med bara en utespelare på bänken samt en målvakt avslutar man matchen som kanske kostar dem den där finalen i Helsingborg alla suktar efter. Två röda kort och Seppälä på läktaren bådar inte gott…

Matchfakta:

SFL Norra

Örebro SK – Norrköping 3-4 (0-1)

Målskyttar, Örebro: Anel Coralic, Dana Kuhi, Simon Blomqvist

Målskyttar, Norrköping: Patrick Ayala, Ignatius Malki, Azad Eliassy (2)

Laguppställningar:

Örebro SK:

Startfemma: Simon Johansson (GK), Simon Blomqvist, Pajtim Abazi, Sebastian Sallanto, Alen Rastoder

Avbytare: Henrik Norberg (GK, spelade ej), Dana Kuhi, Anel Coralic, Almin Masic

Norrköping FK:

Startfemma: Molgan Vester (GK), Patrick Ayala, Kasper Ringqvist, Alen Nailovic, Ignatius Malki

Avbytare: Ismedin Malkic (GK, spelade ej), Ahmad Samiz, Adnan Mahovic, Haris Sijaric, Tarik Hamza, Azad Elissay, Azad Mutlu

Domare: Fredric Nilholt (Tumba), Ivica Nicic (Bandhagen), August Köpberg (Örebro)

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img