SFL Södra färdigspelad – så här slutade det

Under lördagen spelades den allra sista omgången av SFL Södra 2016/2017. Här kommer en kort sammanställning av tabellen.

[xyz-ihs snippet=”SFLsodra201617″]

IFK Uddevalla gick igenom serien obesegrade – fram till allra sista omgången. Då seriesegern redan var säkrad hade fjolårstvåan svårt att få lag och Malmö City vann matchen annars ganska enkelt. Där hade IFK chansen att verkligen skriva in sig i historieböckerna.

Bakom IFK hamnade Borås AIK på en andraplats, och blev den här säsongens stora utropstecken. Efter 7-1-förlusten i premiären mot IFK Uddevalla kan inte många ha trott på deras förmåga längre än att de kunde hamnat i mitten. Men då fotbollssäsongen tog slut kort därefter kom några färska tillskott. Efter den matchen lyckades de hålla en obesegrad svit under väldigt många matcher, och säkrade relativt tidigt slutspelet.

Malmö City slutade trea. En bra säsong av Kristian Legiecs gäng, och deras avslutning var riktigt stark. En tredjeplats ska de vara mycket nöjda med, och har nu något spännande att bygga vidare på.

I botten var det desto tajtare, men det blev till slut nykomlingen FC Mellerud som hamnade sist. Skövde United var länge laget på jumboplatsen, men efter seger mot Mellerud (5-4) i den näst sista omgången gick de förbi med en poäng. Därmed var Mellerud piskade att vinna den avslutande matchen hemma mot IFK Göteborg. Göteborgarna, som behövde avsluta snyggt för att få nytt självförtroende till nästa säsong, blev för svåra. 6-15 skrevs förlustsiffrorna till, och därmed spelade det ingen roll att Skövde fick stryk borta mot Skoftebyn.

FC Mellerud får lämna, och Skövde hittade till slut den sista livlinan och hamnade på kvalplats.

Nu laddar vi för slutspel – där du naturligtvis kommer att kunna läsa allt som händer här på Futsalmagasinet.

SE ÄVEN: Glädjescenerna från IFK Uddevallas firande när seriesegern säkrades

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img