”Hamidovic skjuter upp United till SFL” – Om man ska tro ordförande Husic

För något år sedan var det snack om att klubben skulle lägga ner sin verksamhet på grund av spelarbrist. Men klubbens grundare Hajrudin ”Dino” Husic ville annat.

Han ville absolut inte att klubben skulle läggas ner och efter diskussioner fram och tillbaka, bestämde han sig för att klubben skulle satsa på futsal.

Nu ett år senare, så är laget FC Lidköping United Futsal ett hett samtalsämne, inte bara i Lidköping, utan i hela Sverige. Och det finns en anledning till varför laget ekar runt om i landet. Med sina 8 av 8 vinster i serien och sin fantastiska målskillnad på 52-17 så stod man som seriesegrare i futsal division 1 Norra Götaland.

Nu väntar ett kvalspel för laget som ska slåss om en plats till Sveriges högsta liga, SFL.

Vi på Futsalmagsinet kände att det var dags att ta tempen på den storsatsande föreningen från Lidköping inför kvalet, så vi åkte ner till lagets träning och tog ett snack med ordförande ”Dino” Husic.

Hur sammanfattar du division 1 2016/2017?

– Den har varit helt underbar på alla plan. Det har varit mycket folk på våra hemmamatcher och vi har haft ett fantastiskt stöd. Det stödet har även visat sig vara betydande i seriespelet, där laget vunnit samtliga matcher. Vi har fått in många sponsorer som skapat förutsättningar för oss att lyckas med våra mål.

Lidköping United Futsal har varit ett hett samtalsämne och resultaten har bara gjort att ni fått större uppmärksamhet, var det något du trodde på innan säsongen?

-Ja, vi har haft många i och runt föreningen som har gjort ett fantastiskt jobb från första dagen. Vi var väldigt beslutsamma med vad vi ville uppnå och har jobbat dag ut och dag in för att lyckas med målen. Organisationsmässigt har vi lyckats och sportsligt behöver vi bara kolla på tabellen, så ser vi att vi lyckats där också.

Den 28 Januari är ett speciellt datum för föreningen. Ni lyckades vinna båda matcherna på bortaplan mot Färgelanda och sedan seriefinalen mot Diaspora i Uddevalla. Hur kändes det efter slutsignalen när ni stod som seriesegrare?

– Det va bara ren lycka och en stor klump som släppte. När sedan spelare och ledare kramade om varandra och började fira seriesegern, förstod även jag att vi faktiskt hade lyckats med något väldigt stort, på så kort tid.

– Dino menar vidare på att det är stort att få in så många nya spelare och att spela ihop sig på så kort tid, för att sedan vinna samtliga matcher och få möjlighet att kvala till SFL.
Nu har föreningen en sista utmaning innan de helt kan slappna av, och det är ett dubbelmöte i kvalet upp till SFL.

Futsalmagasinet var på plats den helgen och följde er på nära håll, och man kunde nästan tro att ni spelade på hemmaplan. Vad säger du om dom tillresta supportrarna?

– Vi har många supportrar som följt oss sedan dag ett. Vi har jobbat hårt med organisation runt omkring och vi har lyckats vinna folkets hjärtan. Vi spelar rolig, teknisk och fartfylld futsal som folk älskar att se. Därför gav vi i Lidköping United Futsal våra supportrar möjlighet att följa med i buss till samtliga bortamatcher.

– Futsalmagasinet var imponerade av antalet tillresta till de båda bortamatcherna där Lidköping United hade cirka fyrtiotal supportrar och överröstade hemmalagens fullsatta läktare.

Nu väntar ett kval upp till Svenska Futsalligan, vad är dina förväntningar och det blev Skövde United ni får möta i ett kval. Hur känns det? 

– Jag förväntar mig samma fina disciplin av grabbarna och att vi bjuder upp till två krigarmatcher. Sen att blev Skövde United är jättekul, ett Skaraborgsderby som kommer locka mycket publik, sen hade det inte spelat någon roll om vi hade fått möta någon av dem andra lagen då alla har tagit samma steg till kvalet och enligt mig är lika bra.

Hur laddar ni inför kvalet och hur ser läget ut i truppen?

– Truppen laddar som vanligt med fokus på träning och det taktiska. Truppläget ser bara bra ut, alla är friska och tillgängliga till spel till helgen. Vi övriga runt om föreningen laddar upp för två riktigt bra matcher.

Om vi går in lite på framtiden för föreningen, hur ser den ut?

– Den ser ljus ut. Vi har lyckats hålla en god relation till många föreningar i närområdet som önskar oss ett stort lycka till i kvalet till SFL. Det visar hur stort det har blivit med futsal i Lidköping, och kan vi behålla den goda relationen till andra föreningar så har vi en ljus framtid med futsal i staden. Spelarna känner sig uppskattade och delaktiga i både United och i sina respektive utomhusföreningar, vilket gör att vi kan behålla truppens spelare.

Dino berättar även att man har haft en jätte bra organisation denna säsongen där alla har hjälpts åt på olika fronter, och får man behålla samma ansvarsområden även till nästa säsong, så kommer det bli väldigt positivt och framgångsrikt.

Det har gått lite rykten om att ni ska starta ett u-lag/juniorlag inom något år, har du någon kommentar kring det?

– Redan efter första futsalmatchen mot Vivalla, Var det föräldrar och barn som undrade när vi kunde dra igång med ungdomsverksamhet. Det är väldigt positivt och kul att vi fått en sådan positiv respons på futsalen och på föreningen Lidköping United. Det är ett kvitto på att vi gör något bra och att det är en snabb växande sport. Den diskussionen får vi återkomma till längre fram, när det eventuellt blir aktuellt att starta upp en ungdomsverksamhet.

Vad är du som ordförande mest nöjd över denna säsong, förutom dom fina resultaten?

– Supportrarna , publikstödet och framförallt organisationen. Lidköping United har växt och blivit starkare än någonsin.

Vad kan Lidköpingsfolket vänta sig när ni spelar på hemmaplan nu i kvalet?

– Dom kan vänta sig en fartfylld match med riktigt härlig och teknisk futsal. En publikfest helt enkelt.

Är Lidköping United Futsal redo för ta klivet till SFL säsongen 17/18?

– Det är vi verkligen, hela föreningen har förtjänat den här framgången.

Till slut Dino Husic, vem skjuter Lidköping United Futsal till SFL?

– Det gör Erkin Hamidovic. Han gjorde första målet i för säsongen och avslutar med att skjuta upp laget till SFL.

Vi önskar Lidköping all lycka i kvalet.

LÄS ÄVEN: SFL-nykomling får kvala

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img