Jonsson: ”Djurgården får gärna underskatta oss”

Svenska Futsalligan är färdigspelad och på måndagsförmiddagen lottades SFL-kvalet. Det har tidigare spekulerats om att Jokkmokks SK kommer att ställas mot Djurgårdens IF, något som skulle visa sig stämma.

På sociala medier har flera invånare från kommunen satt igång ”supporter-maskinen” för att visa sitt stöd till ”futsallaget” som JSK kallas för.

Futsalmagasinet kontaktade Urban Jonsson, lagkapten för Jokkmokks SK och fick en bra pratstund med honom.

Hur känns det efter seriesegern?

– Det är alltid kul att vinna. Det har ju varit vårt mål hela säsongen så det känns bra att vi lyckades! Men vårt stora mål är ju att ta oss upp till SFL såklart.

Vad tycker du om nivån på lagen som ni mötte i division 1?

– Nivån har varit ganska jämn i överlag. Synd bara att inte fler lag från Norrbotten är med.

Lagandan, hur mycket bidrar det till framgång?

– Det är såklart jätteviktigt att man håller ihop och trivs med varandra. Vi är ett bra gäng som vet vart vi har varandra och det har nog betytt mycket i år.

Hur mycket kan ni om futsal i södra Sverige. Har ni haft tid att fundera vad som ni kommer att möta vid en eventuell avancemang. Även nu vid kvalet?

– Vårt fokus har varit att vinna division 1. Men det är klart att vi har förberett oss för att möta lag från södra Sverige.

Hur mycket mer press blir det nu när ni blir den sista chansen för hela Norrland att få en representant i SFL den kommande säsongen?

– Vi kommer att göra det vi tränat på hela säsongen och spela vårt spel. Vi blir bättre för varje träning och det ska bli riktigt kul att spela kvalet.

Känner ni er som de underdogs inför kvalet eller är det samma chanser för bägge lagen?

– Vi var väl tippade att komma sist i division 1 men den serien vann vi rätt enkelt.

– Sen är det klart att Djurgården är ett namnkunnigare lag och har bra självförtroende efter sin vinst, men dom får gärna underskatta oss dom också.

– Vi kommer hur som helst kämpa för varandra och göra vårt bästa.

Hur mycket betyder för futsal i landet att lag som Jokkmokk och Fågelfors finns nu med på bilden?

– Det är ju riktigt roligt att småorter kan vara med och slåss på en hög nivå. Det motiverar nog andra att se att vi har lyckats så bra, avslutar Jonsson.

LÄS ÄVEN: Stockholmsderby väntar i SFL-kvalet

 

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img