Målkungen: ”Kunde varit vem som helst i laget”

Att Borås AIK gjort en riktigt bra säsong känner nog de allra flesta till vid det här laget. Det slutspelsklara laget öste in mål under seriespelet, och gjorde flest av alla.

En stor del av målskyttet bidrog Fehim Smajlovic med, som med sina 17 tog hem skytteligan i SFL Södra. Futsalmagasinet tog sig ett snack med målkungen, som naturligtvis är nöjd med hans målskörd.

– Det känns såklart bra. Det här är mitt andra år i futsalallsvenskan och nu känns det som om jag verkligen har kommit in i det, säger han.

Varför står du som segrare?

– Svårt att säga, för det kunde varit hem som helst i laget. Vi har spelat för varandra och gjort det enkelt. Sedan har jag alltid tagit det där lilla extrajobbet i anfall som gör att man öppnar ytor och kommer till många bra lägen, och då är det bara att förvalta dem på bästa sätt.

Borås har varit en riktig raket i år, och var under en tid av serien obesegrade under ett bra tag. Smajlovic är självklart nöjd med vad laget har presterat.

– Säsongen har varit väldigt bra, och framför allt rolig. Många tippade oss långt ner efter det de såg i Örebro, men det var ett sargat lag samt många nya och då är det svårt att spela bra. Men jag tror att det var bra då många underskattade oss samt att vi själva visste vad vi kunde, och målsättningen var inför den här säsongen att ta en slutspelsplats. Så jag tycker absolut inte vi har överträffat några förväntningar eller skrällt, som många vill säga. När vi startade med träningarna var alla i laget tydliga med att vi skulle göra det för varandra och visa alla att vi är ett av Sveriges bästa futsallag och det har vi gjort.

Nu väntar Örebro FC i två mycket heta semifinalmatcher. Nu hoppas givetvis Smajlovic att näsan för mål fortsatt är med honom.

– Det hoppas jag verkligen att jag gör, men sedan tror jag inte att mina mål är viktigare än någon annans. Det är bara att kolla i toppen i skytteligan. På topp tio ligger det fyra-fem Baik:are om jag inte har helt fel. Alla är lika viktiga i laget och det är just därför vi gjort det såpass bra i år.

Vad tror du om slutspelet?

– Jag tror att det blir riktigt tufft. Nu är ju bara de bästa lagen kvar, och det är nu man måste kliva fram och visa att man vill det mycket mer. Spelmässigt tror jag vi är rätt lika men jag tror att det laget som vill mer kommer stå som vinnare, och vi har en liten fördel då vi får avsluta hemma. Framför egen publik och ha allt i egna händer förhoppningvis om vi gör jobbet uppe i Örebro på lördag. Men vi tar en match i taget som vi gjort hela säsongen och förhoppningsvis räcker det hela vägen.

LÄS ÄVEN: Han vann skytteligan i norra serien: ”Inget jag räknat med”

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img