Uppvisade Seppälä: ”Man måste respektera domarna”

Futsalmagasinet medverkade på den presskonferens som hölls efter matchen mellan ÖSK och Norrköping. Medverkande var Mikko Seppälä och Victor Huerta från ÖSK samt Mufad Bajraktarevic och Kimenga Kitambala från Norrköping. Här är vad som sades.

Vad tycker du om matchen Mikko?

– Jag tyckte vi gjorde en bra match. Vi hade en matchplan att hålla nollan så länge som det gick och lyckades bra med det. Jag skulle även vilja gratulera Norrköping som faktiskt vinner den här matchen.

– Vi hade bra förutsättningar inför matchen. Därför fokuserade vi på försvarsspel. Planen var att endast försvara, då det skulle räcka för slutspelsplatsen. Första halvlek spelar vi bra, då sade jag till spelarna att om vi spelar så kommer de inte vinna med tio mål.

Dana Kuhi spelade inte i första halvleken utan hoppade in efter att man fått två röda kort och inte hade så många andra spelare på bänken. Seppälä förklarar:

– Kuhi gick tyvärr sönder på uppvärmningen vilket gjorde att han inte kunde spela.

Seppälä blev uppvisad på läktaren efter en sekvens där Pajtim Abazi blir utvisad efter en tröjdragning. Något som med vissa andra domslut gjorde att han inte var helt nöjd med domarna.

– Man måste respektera domarna. Jag tror på att man skall respektera varandra, alla skall respektera alla.

Istället klappade Seppälä igång publiken på läktaren och kunde höras mana på sitt ÖSK.

– Jag tycker även Victor gjorde det bra att hålla spelarna lugna.

Andretränaren Victor Huerta tillägger:

– Vi har haft en tuff säsong. Det är svårt att komma in med de förutsättningar vi hade. Man kan minst sagt säga att säsongen varit turbulent.

Hur skall ni stoppa Uddevalla i semifinalen Seppälä?

– Vi har jobbat med att scouta Uddevalla i två veckor nu. Någon i Uddevalla kanske kollar på denna presskonferens så jag vill inte säga för mycket. Men jag har tittat på alla deras matcher denna säsong. Jag och Victor har delat upp oss med två olika sätt att lösa deras höga press.

Huerta tillägger:

– Vi är inte rädda för någon.

Vad har du att säga om matchen Muffe?

– Först skulle jag vilja gratulera ÖSK till slutspelsplatsen. Vi hade en matchplan att ösa på framåt. Planen var att avvakta för att se hur Örebro skulle ställa upp. Det blev som vi hade tänkt oss.

– Vi vill bestämma matchbilden. De som skulle ta över matchbilden skulle också vinna matchen. Tyvärr känns det som vi hade stolpe ut idag istället för stolpe in. Jag tror vi har sju stolpträffar som går utanför, hade de gått in istället hade det blivit mer spännande.

– Vi ville visa att fel lag gick till slutspel. Vi slår ÖSK i två matcher, slår Falcao och spelar tajt mot ÖFC. Vi har inte kommit lika långt som ÖSK, tyvärr klarar vi inte av att vinna mot de sämre lagen.

Norrköpings Bajraktarevic och Kitambala får en fråga om deras webbsändningar och arrangemang som Kitambala svarar på:

– Vi var ett bottenlag förra året och hade absolut inte tänkt att vi skulle vara i toppen i år. Vi arbetar hårt med arrangemanget och dylikt för att vi skall ligga i framkant.

Muffe om säsongen:

– Tanken i början av säsongen var att förbättra allt. Vi ville komma till ett läge där vi hade vi skulle ha något att spela för i sista matchen.

Ja, sammanfattningsvis fick vi höra fyra stora vinnarskallar efter en tajt match som resulterade i avancemang för ÖSK till semifinal där man kommer ställas mot Uddevalla. Vi tackar Muffe och Norrköping för en väl genomförd säsong samt önskar ÖSK och Seppälä lycka till i slutspelet!

 

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img