Persson: ”Vi har många matchvinnare”

GAIS Futsal har gått som tåget i Division 1 Nordvästra Götaland. Med 30 poäng, tio vinster, två förluster och en imponerande målskillnad på plus 51 vann man serien sex poäng före IK Oddevold.

Dennis Axelsson blev bästa målskytt i lagen med sina tolv mål, något som gav honom en tredjeplats i skytteligan som för övrigt vanns av Frölundas Oscar Örth på 24 mål.

Futsalmagasinet kontaktade tränare Patrik Persson för att höra hur säsongen varit och hur han ser på fortsättningen.

Först, vad har du för bakgrund?

– Jag har gått på Svenska Fotbollsförbundets utbildning i Örebro i två år. Sedan har jag gått Grundkursen i Futsal. Det är inte förrän i år jag verkligen intresserat mig inom futsalen, jag försöker lära mig så mycket som möjligt av bland annat Fredrik Augustin, Muffe (Mufad Bajraktarevic) och Lars Ternström.

Han tycker det är bra med det nya införandet av kvalet där man spelar hemma och borta i ett så kallat dubbelmöte. Detta då inte allt kan avgöras på samma dag. Han ser även väldigt positivt på futsalens utveckling i Sverige.

Hur blev han då tränare för sitt GAIS?

– Jag fick förfrågan att träna GAIS efter att en kollega sagt nej men rekommenderat mig. Jag tycker att det är bra att träna så pass duktiga spelare två gånger i veckan. Det passar bra i mitt livspussel, då jag har småbarn.

Efter uttåget från SFL förra året är målet klart.

– Målsättningen har självklart varit att komma tillbaka till SFL.

– Jag är nöjd med att ha förutspått att alla slår alla. Matchningen har varit väldigt bra. Vi har dessutom haft en fördel över att ha ett lag mer i serien och att serien varit så jämn som den faktiskt varit.

– Flertalet av lagen som slutade högt upp i tabellen hade varit i toppen av vilken annan Division 1-serie som helst. Något som också är bra vår serie är att vi inte heller får något större uppehåll mellan sista seriematchen och första kvalmatchen.

När vi börjar prata om laget och spelarna verkar Persson vara väldigt stolt över sitt GAIS.

– Jag känner mig väldigt lyckligt lottad över att vara tränare för GAIS Futsal. Vi har väldigt många bra spelare som har färsk erfarenhet från spel i Superettan och Allsvenskan.

– Vi har också många matchvinnare. Vi har elva spelare i skytteligan med tre mål eller mer vilket gör att vi har flera spelare som kan kliva fram när det behövs.

Vad tror du om era chanser?

– Vi har bra material, jag tror på mina spelare. Jag stannar vid det.

Är det någon eller några spelare vi skall hålla koll på?

– Det finns så många bra spelare. Det är inte lätt att peta någon eller välja ut någon. Skulle jag välja ut någon och så skulle inte den prestera så skulle de andra kanske undra varför de inte kom med. Jag tror att det är dagsformen som kommer avgöra. Trots allt så har vi åtta spelare av de 25 bästa i skytteligan, vilket jag tycker säger en del.

Kommer det vara något drag i hallen under kvalmatchen?

– Vi har haft ungefär 150 personer i snitt. Vi har också en lång vinstsvit vilket jag tror bäddar för ett stort intresse. Alla med GAIS-fotboll årskort går dessutom in gratis, så jag räknar med att cirka 200 personer dyker upp.

– Det har gått bra för oss i år jämfört med förra året och då blir det roligare att gå och kolla på oss. Förtroendet för oss har kommit och då har också publiken kommit.

Vi tackar Patrik Persson för intervjun och önskar lycka till i kvalet där man ställs mot Fågelfors!

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img