Borås bortasegrade mot ÖFC – trots fyra mål av Senad Berisha

Första semifinalen för säsongen spelades mellan Örebro FC och Borås AIK. Nytt för i år är ju dubbelmötena där Örebrolaget började hemma.

Borås inledde i en rasande takt där de verkade vilja skjuta på allt. Örebro fick knappt röra bollen och det smällde ofta, dessvärre för Borås, utanför målet.

Det kändes inledningsvis krystat då båda lagen kände på varandra. Halva halvleken skulle vara målös innan den notoriska målskytten Fehim Smajlovic satte årets första mål i semifinalerna till Borås stora glädje.

En annan notorisk målskytt, Senad Berisha i ÖFC, ville inte vara sämre utan smällde först in kvitteringen efter en lång passning genom Boråsförsvaret. Han skulle vända matchen själv genom att sätta 2-1 kort därefter, inom loppet av en halv minut.

Borås verkade vara i chock efter att ha varit i ledningen och haft många avlossade skott, medan ÖFC satt de få chanserna de fick. Då skulle Wahid Jawid få bollen en bit upp på ÖFC:s planhalva och avlossa ett skott Dildar Caliskan inte kunde avstyra. Åter igen var matchen lika.

Det verkade helt plötsligt ha gått från försvarsfokus hos lagen till anfallsfokus då man bytte chanser istället för att vara disciplinerade. Något som skulle gynna Örebro FC när den rutinerade Mattias Bulun delikat chippade bollen över Nadir Nishada, vilket betydde 3-2 till Örebro. Ett resultat som skulle stå sig till halvlek.

Lagen kom ut efter pausen och man undrade nog vad som hade sagts i omklädningsrummet. Något som var klart var att Senad Berisha bara hade börjat sin målkavalkad när han efter en fast situation smällde upp bollen i nättaket bakom en chanslös Nishada.

Annons: Här hittar du oddsen för SM-slutspelet

Därefter bestämde sig Florentins mannar att ta tag i taktpinnen igen, först en tilltrasslad situation där Robin Yarsuvat efter en fast situation skjuter, på vad som de flesta uppfattar styrande Örebrospelare, i mål.

Örebro börjar spela en del med joker för att sätta tryck, men det är istället Borås som skall få ledningsmålet igen genom Ricky Lundberg efter fin passning av Younes Raisi.

Caliskan bestämde därefter sig att följa med ännu mer i anfallen, något som var nära att straffa sig. Ett par dribblingar, till publikens stora njutning, av Caliskan och ett bolltapp gjorde nästan att Borås kunde få ett någorlunda enkelt mål men Örebro kunde vinna tillbaka bollen.

Örebro tryckte på, med publiken i ryggen, men istället skulle Caliskan lite väl enkelt tappa in ett hårt skott av Younes Raisi och det kändes som att det var Borås dag idag. Ledningen kunde även ökas efter ett långskott av lagkapten Hoshiyar Solaimani i öppen kasse efter felpass av Caliskan.

I slutet av matchen får Örebro ett tröstmål i form av, gissa vem, Senad Berisha. Slutresultat blir alltså 5-7, fördel Borås inför returen.

Matchfakta:

Semifinal 1

Örebro FC – Borås AIK 5-7 (3-2)

Målskyttar, ÖFC: Senad Berisha (4), Mattias Bulun

Målskyttar, BAIK: Fehim Smajlovic, Wahid Jawid, Irfan Delimedjac, Robin Yarsuvat, Ricky Lundberg, Younes Raisi, Hoshiyar Solaimani

Laguppställningar:

Örebro FC:

1. Dildar Caliskan (MV)
30. Nahir Malki (MV)

12. Senad Berisha
9. Mattias Bulun
91. Viktor Lindqvist
7. Adilson Periera

5. Dominik Czauderna
16. Nicklas Johansson
17. Carl Fredrik Johnsson
8. Stefan Hannansson
99. Rabi Mourad
21. Adilson Pereira Barbosa
6. Fredrik Sik

Tränare: Christoffer Skoog

Borås AIK:

20. Nadir Nishada (MV)
1. David Lorentzon (MV)

3. Younes Raisi
10. Irfan Delimedjac
11. Ricky Lundberg
13. Fehim Smajlovic

2. Ali Zaafrani
5. Hoshiyar Solaimani (K)
7. Emil Jylhänlahti
8. Henrik Svedberg
9. Haris Jahic
12. Wahid Jawid
14. Robin Yarsuvat
16. Renzo Dinegro

Tränare: Petter Florentin

Matchens spelare:

Örebro FC:

Senad Berisha

Gör fyra mål för sitt ÖFC och kliver fram när det behövs. Ett stort utropstecken för hemmalaget, trots förlusten. Lär få bra bevakning av Boråsförsvaret i returen.

Borås AIK:

Younes Raisi

Spelar fram till mål, gör mål. Lagmaskinen Borås visar på att man inte är beroende av någon direkt spelare, ingen spelare gjorde två mål i matchen. Raisi är dock en stark spelare som bidrar med stort lugn för Florentins mannar.

Domare: Fredric Nilholt (Tumba), Ademir Avdic (Tidaholm), Arttu Kyynäräinen (Finland)

 

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img