Florentin nöjd: ”Det är en väldigt svår match”

Det blev Borås AIK som vann den första semifinalen av två mot Örebro FC. Under lördagen bortaslog de ÖFC med 7-5. Ett resultat, och en prestation som Borås-tränaren Petter Florentin känner sig nöjd med.

– Prestationen är bra. Vi har tålamod. Vi ligger under i paus, men både jag och spelarna vet att det är lugnt och att det är 20 minuter kvar. Det är en styrka som laget har att vi är medvetna om det och fortsätter spela.

Örebro FC ledde dock matchen två gånger, vilket tvingade Florentin till några småjusteringar.

– När de leder matchen så gör vi en förändring. Vi går ned på sex spelare, får in lite mål, och sedan såklart med lite tur då det var två självmål också. Men vi gör det bra.

ANNONS: Här hittar du oddsen för SM-slutspelet

En väldigt svängig match, där lagen turades om att ta kommandot. Hur väl höll sig hans mannar till matchplanen, tro?

– När vi väl gör det så gör vi det väldigt bra, så kan man sammanfatta det. Det är en svår match, och det är jippo och så runt om med TV4 och allt vad det är. Vissa kanske blir lite extra nervösa av det.

Ni tar med er en viktig tvåmålsledning till hemmamötet. Måste kännas bra?

– Det känns naturligtvis jättebra att ha med sig en tvåmålsledning från bortaplan. Det är klart att 7-4 hade varit bättre, det sista vi släppte in kändes lite onödigt. Nu hoppas vi på ett fullsatt Boråshallen nästa vecka och så vinner vi en till.

Fyller ni hallen nu?

– Ha ha, jag kan inget lova. Men det hade varit riktigt roligt.

LÄS ÄVEN: Hammarby i förarsätet i SFL-kvalet

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img