Fyra av sex lag klara för divison 1

Spänning och dramatik präglade denna kvalhelg. I Stockholm drabbade IFK Aspuden-Tellus samman med Palestinska FF i en match som spelades i en fullsatt Vintervikshall. Detta blev en målrik match och lagen följdes åt fram till det återstod två minuter av matchen då gjorde Aspudden ett avgörande ryck från 7-7 till 9-7 som också blev slutresultatet.

Matchen blev enligt Björn Birgersson tränare i Aspudden onödigt spännande men publiken fick i alla fall valuta för pengarna. Björn säger också att dom är ett renodlat fotbollslag men kommer att satsa på Futsal nu dom kvalificerat sig till division 1.

I Örebro hade vi ett kval med tre lag där vinnaren skulle få en plats till division 1, lagen som spelade i Mellringehallen i Örebro var; Latorps IF, IFK Askersund och Strängnäs Futsal Club. Första matchen spelades mellan Latorps IF och IFK Askersund där Latorps IF stod som segrare med 4-2. Det förlorande laget IFK Askersund  ställdes nu mot Strängnäs FC en match där IFK tog ledningen med 2-0 men sedan kom Strängnäs igång och tog över matchen och vann till slut med trygga 6-3.

Tränare i Strängnäs FC Edin Skorupan tyckte att dom kontrollerade matchen bra och ville vinna med bättre målskillnad än Latorps IF gjorde inför mötet mot dom.

Sista matchen spelades Strängnäs FC och Latorps IF, här hängde Latorps IF med fram till den femte minuten då det stod 2-2 därefter började Strängnäs få igång sitt spel och tog snabbt ledningen till 6-2. Efter det var matchen i princip avgjord och slutade med hela 12-5 till Strängnäs FC.

Edin Skorupan var nöjd med helgen, satsar nu inför nästa säsong och spel i division 1. Edin berättar att dom mött både Söder och Örebro FC i cuper under denna säsong och vunnit mot båda dessa lag, vilket gör att dom har goda förhoppningar inför spel i division 1 nästa säsong. På frågan om vad er målsättning är svarar Edin: ”Att gå uppåt”.

I lördags spelades det också ett kval i Gränna, där blev laget Geesruud UF från Göteborg också är klara för division 1 spel nästa säsong. Motståndet bestod av IFK Mariestad och Ruda IF men det skulle bli Ruda IF som var en rumpa från att vinna gruppen. I sista och avgörande matchen är ställningen 7-6 till Geesruud UF, efter en upphämtning av Ruda IF från 1-7 till 6-7, när det nu återstår cirka tre sekunder av matchen får Ruda chansen att skjuta mot ett nästan öppet mål men då hamnar en medspelares ändalykta i vägen. Så nära var de då oavgjort, som hade räckt för Ruda IF.

Vi gratulerar:

Sunnanå SK, Skellefteå (Klara sedan tidigare)

Geesruud UF, Göteborg

Strängnäs FC, Strännäs

IFK Aspudden-Tellus, Stockholm

Av: Håkan Lösnitz

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img