Rutinerat Uddevalla klara för final inför rekordpublik

Det var lördag och dags för futsalfest i ett stekhett Uddevalla. Agnebergshallen hade packats till både bredd och höjd. Med fri entre och mycket marknadsföring lyckades man dessutom slå det svenska publikrekordet i Futsal som numera lyder 1754. Förutsättningarna löd som sådana att Uddevalla hade 7-4 från bortamötet vilket gjorde att man defintivt hade bra förutsättningar att åter igen nå final.

Foto: David Gerd

Matchen började inte som många förväntat med ett högt ÖSK utan istället valde man att vara lite mer passiv jämfört med förra helgen. Uddevalla med hemmapubliken i ryggen började inledningsvis starkt men tänkte definitivt efter. Man ville inte hamna i samma situation som förra veckan när man stundtals var i ordentlig brygga.

Örebro hade med sig en ordentlig klack men dessvärre inte någon stor bänk, med endast två avbytare och och en reservmålvakt. Kanske var det också därför man inte gick upp i den höga press man utövade förra veckan.

Chanser utböts mellan de båda lagen och det kändes länge som att det låg ett mål i luften för båda lagen. Dock skulle detta inte stämma då första halvleken slutade mållöst.

Kanske var det Thomas Stenströms ”Slå mig hårt i ansiktet” som väckte lagen till andra halvlek för här skulle det gå undan.

Örebro börjar med Pajtim Abazi som joker och det skulle visa sig vara ett genidrag. Abazi skulle inte behöva många sekunder i sin gula målvaktströja innan han satte ettan för bortalaget och stor glädje i Örebrolägret givetvis. Hallen verkade förbereda sig för att det kunde bli en rysare men det skulle Robert Bagger ändra på.

Efter en fast situation sätter Bagger nämligen kvitteringen för hemmalaget och hela hallen får västkusten att vibrera. Ett mål för vardera lag var precis det matchen och publiken skulle behöva för att vakna ordentligt.

Örebro får efter ett tag en riktigt stort avbräck i Almin Masic som blir såpass skadad att ambulans för hämta honom. Inga glada miner på Örebrobänken där man redan var få. Abazi hoppade in som joker igen vilket gjorde att de båda målvakterna i Örebro var de enda spelarna på bänken.

Annons: Här hittar du oddsen för SM-slutspelet

Jihad Nashabat, som saknades i förra mötet, skulle nosa upp detta och sätter ett långskott som långsamt seglar in i målet. Åter igen ett stort jubel i Agnebergshallen, kanske de största någonsin i Futsalsverige.

Redan med 13 minuter kvar av matchen drar Örebro på sig sin femte frispark vilket satte dem i en svårt sits. Tidigare hade Uddevalla varit det lite hetare laget som snabbt kommit upp i antal frisparkar men lugnat sig efter en timeout av tränare Mikael Alfredsson.

Örebro som kämpat hela säsongen skulle inte vilja ge upp så lätt utan Sebastian Sallanto kvitterade delikat, något som fick den annars högljudda hemmapubliken att bli helt tyst.

Det började slita på Örebro med få avbytare och Uddevalla forcerade ordentligt. Proppen verkade ha gått ut för ett trött Örebro och Mergim Berisha skulle ganska säkert sätta ledningen för hemmalaget.

Örebro till synes väldigt trötta körde på. Med Pajtim Abazi som joker hade man endast målvakterna Johansson och Björn Andersson. Man orsakar sin sjätte frispark vilket leder till en tiometersstraff, som Fredrik Söderqvist förvaltar säkert bakom inbytta Andersson.

Andersson som även fick slutföra matchen för Örebro som gjorde allt i sin makt för att hålla siffrorna nere. Med ett par minuter kvar blir till och med speakern så säker på Uddevalla-vinst att han annonserar att man kan åka ner med buss till Helsingborg.

Innan matchen är slut hinner även Granit Berisha göra femman för hemmalaget och hela Agnebergshallen ställer sig upp för att gratulera sitt lag som nu tagit sig till lagets tredje final för tredje året i rad.

Matchfakta:

Semifinal 2

IFK Uddevalla – Örebro SK 5-2 (0-0)

Målskyttar, Uddevalla: Robert Bagger, Jihad Nashabat, Mergim Berisha, Fredrik Söderqvist, Granit Berisha

Målskyttar, Örebro: Pajtim Abazi, Sebastian Sallanto

Laguppställningar:

IFK Uddevalla:

1. Marcus Rentzhog Gerd

7. Robert Bagger
10. Hector Maravilla
11. Granit Berisha (K)
77. Petrit Zhubi

6. Mergim Berisha
9. Fredrik Söderqvist
12. Arlind Sadriu
16. Albert Hiseni
91. Jihad Nashabat

2. Donat Gashi
5. Abass Hussein

Spelade ej:
8. Angelo Vega Rodriguez
20. Craig Eucario Stephenson

Örebro SK:

92. Simon Johansson (MV)

5. Jacob Nilsson (K)
7. Simon Blomqvist
9. Pajtim Abazi
19. Sebastian Sallanto

17. Haval Mahdi
33. Almin Masic

76. Björn Andersson (MV)

Matchens spelare:

IFK Uddevalla:

Hector Maravilla

Det är en väldigt delikat uppgift att välja ut en spelare ur de väldigt många Uddevallaspelarna, men valet faller på Hector Maravilla. En riktig försvarsgeneral som stängde till defensiven. Bidrog med stort lugn och rutin.

Örebro SK:

Pajtim Abazi

Även i Örebro är det väldigt svårt att välja ut en spelare, då även de presterade bra. Valet blir ändå Abazi som även han är en stor försvarsgeneral och styr upp defensiven. Anledningen till att det rinner iväg är antal spelare plus skadan, något man inte kan klandra Abazi eller resten av laget för.

Domare: Fredric Niholt (Tumba), Lovisa Johansson (Grums), Robert Jendmyr (Uddevalla)

 

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img