Guld till Göteborg i år igen?

IFK Göteborg Futsal Herr lär inte vinna något SM-Guld i år då man inte tog sig vidare till slutspelet. Däremot har föreninges damsektion chansen att åter ta ett guld till Göteborg, då man är i semifinal, där man ställs mot Rynninge. Tobias BW Granberg hörde av sig till tränare Emma Andersson för att höra hur säsongen varit och hur hon ser på mötet.

Hur har eran säsong varit?
Vi har haft en riktigt bra säsong. Vi kom visserligen två i DM men har gått starkt i övrigt då vi vann vår regionala serie där vi mötte Björkö bland annat som är ett riktigt bra lag. Att vi fick tufft motstånd redan i början av säsongen gjorde mycket för hur resterande säsong gått.

Hur vill ni spela futsal?
Vi vill spela en offensiv futsal med mycket rörelse och bjuda på fint spel. Vi har tränat mycket på detta i år för att frångå det statiska spelet som lätt blir där man fastnar i sina positioner.

Vad tror du om motståndet, Rynninge?
Självklart ett bra motstånd då dom tagit sig hela vägen till semifinal. Vi mötte dom även förra året i SM-slutspelet så vi vet hur duktiga dom är. Det gäller att vi presterar på topp hela tiden nu.

Era chanser för att gå till final?
Jag hoppas och tror att vi har goda chanser att gå till final, vi har spelat riktigt bra under säsongen och vet vad vi kan.

Hur ser matchplanen ut?
Det håller vi för oss själva?Vilken spelare skall Rynninge se upp för?
Vi har några riktigt vassa spelare som Rynninge får se upp med. Sen har vi också mycket nytt jämfört med tidigare år, men någon dom bör se upp med är Sandra som är riktigt duktig och sliter på bra.

Vad har gjort att ni har nått dessa framgångar två år i rad?
Vi har jobbat oss fram och utvecklat vårt spelsystem mycket, något som vi började jobba med förra säsongen. Till denna säsongen tappade vi en del spelare men har lyckats behålla stommen. Vi har fått in en del nyförvärv och utvecklat spelet ännu mer för att kunna ta nästa steg i utvecklingen. Vi har också ökat träningsmängden iår mot tidigare säsonger vilket gett resultat då vi kunnat träna och spela ihop oss betydligt mer. Vi har också haft en större trupp i år vilket ökat konkurrensen och höjt kvalitén i laget.

Vi tackar Emma för intervjun och önskar henne och IFK Göteborg Futsal lycka till i semifinalen!

 

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img