Ytterligare en kross för GAIS – klara för SFL

Med en 9-3 seger i bagaget på bortaplan gick GAIS in som klara favoriter mot de småländska Fågelfors IF. Mycket av snacket innan var om målvakt Patrik Johansson för Fågelfors skulle komma till spel eller inte då han fick en smäll i det tidigare mötet.

GAIS öppnat starkt och trots att man inte satte något ordentligt tryck mot bortalaget så var det bara ett lag på banan. Fågelfors försökte hitta ett par långa bollar mot sina pivoter, men lyckades sällan. Det klassiska 2-2 spelet som kanske är ett signum för ett klassiskt fotbollslag som spelar inne (som Fågelfors) skörade inte de frukterna man önskat. Så fort man fick bollen slogs den bort.

Det fanns bara ett lag på banan idag och det var GAIS. Frustration uppstod tidigt i matchen och fortsatte, trots att det kändes som att Fågelforsspelarna visste att det inte var deras tur i år. Göteborgarna lekte upp en och en annan på läktaren som fick smaka på korven i Lisebergshallen och målen trillade in en efter en.

ANNONS: Här hittar du oddsen för SM-slutspelet

Ganska snabbt börjar man rulla på hela truppen som fanns på bänken.

I andra halvlek kändes det som att smålänningarna vaknade till, man var kvicka och spelade stundvis också bra. Dessvärre för deras del höll det inte länge och GAIS tog åter igen kommandot. Man gör också ett målvaksbyte i GAIS där Fredrik Ritter får spela en halvlek.

Den stora snackisen var om det skulle bli tvåsiffrigt eller inte, vilket det också blev efter att GAIS fått en långstraff med några minuter kvar. I samband med detta får man också två (!) röda kort i Fågelfors efter onödigt snack. I en sekvens innan har målvakten Patrik Johansson blivit så arg att han skjutit upp bollen i taket så den fastnat och fått syna det gula kortet. Det beskriver matchen i stort där ett frustrerat Fågelfors helt enkelt var sämre än GAIS.

Det blir alltså ytterligare ett Göteborgslag i SFL nästa år och det kunde märkas på planen och läktaren att man redan längtade efter IFK Göteborg och Torslanda…

Matchfakta:

Kval till SFL, Match 2

GAIS Futsal – Fågelfors IF 10-3 (3-1)

Målskyttar, GAIS: Patrik Falk, Andreas Palmqvist (2), Carl-Oscar Andersson (2), Dennis Axelsson, Fredrik Rumin, Ali Fayad

Målskyttar, Fågelfors: Ahmad Kharma (2), Niklas Lönn, Självmål (2)

Laguppställningar:

GAIS Futsal:

1. Josip Brizic (MV)

3. Carl-Oscar Andersson
6. Tobias Nilsson
7. Patrik Falk
8. William Nimbs

30. Fredrik Ritter (MV)
2. Fredrik Rumin
5. Andreas Palmquist
9. Amaro Nyass
10. Rickard Schöndell
11. Ali Fayad
13. Fredrik Wiland
15. Fredrik Pettersson
16. Dennis Axelsson

Fågelfors IF:

1. Patrik Johansson (MV)

3. John Hansson (K)
4. Amer Abdul Gane
10. Niklas Lönn
19. Abdul Rahman Kharma

5. Mohamad Abdulaal
6. Henrik Johansson
7. Pontus Axelsson
8. John Erlandsson
9. Oscar Närklin
11. Ahmad Alsayed
12. Rasuol Heidary
15. Jafar Mokhtari
17. Ahmad Kharma
30. Mohammad Eibrahim (MV)

Matchens spelare:

GAIS Futsal:

Patrik Falk

Oerhört nyttig för sitt GAIS. Löper kopiöst för att skapa ytor för sina lagkamrater. Finns alltid som alternativ man kan spela. Kan göra det själv många gånger och oerhört giftig med sina båda fötter han kan avsluta med.

Fågelfors IF:

Ahmad Kharma

Tekniskt duktig spelare som försökte göra sin gubbe när han fick chansen. Bidrog i de få farliga lägen Fågelfors skapade.

Lyssna även: Senaste avsnitt av Stolpe In!

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img