Kvalet avslutat – de lagen är klara för division 1

För de flesta har förra helgen bestått av SM-semifinaler för både herr och damer. Där kan vi nu gratulera IFK Uddevalla och Borås AIK till sina finalplatser. Jag ser fram emot en spännande final på lördag och hoppas att vi får se en fullsatt Helsingborg Arena

På damsidan ställs regerande svenska mästarinnorna Lindahl FF mot förra årets fjärdepristagare IFK Göteborg Futsal. Detta betyder att för första gången ska två renodlade fusalföreningar göra upp om SM-guldet.

Utöver detta spelades returen i SFL-kvalet som bestod av två spännande och två avgjorda matcher. Vi hälsar Djurgårdens IF, Hammarby IF, Gais välkomna och ett grattis till Skövde United FC som klarade sig kvar.

ANNONS: Här hittar du oddsen för SM-slutspelet

Men vi har också fått två nya lag(Afghanska FC och Vara SK) till division 1. Dessa kval avgjordes med singelmöten då vi fick sena avhopp i båda dessa gruppspel. I Mariefred ställdes Afganska FC från Surahammar mot Oranje FK från Enskededalen mot varandra i en match som slutade med en övertygande seger för Afghanska med 7-3. Afghanska tog ledningen med 3-0 och släppte aldrig in Oranje i matchen även om Oranje hade 3-4 när det återstod 10 minuter av matchen.

I Vara hade det laddats för fest när det vankades finbesök från Småland och Göteborg men festen kom av sig när Smålandslaget hoppade av i sista stund. Tråkigt när lag som kvalificerar sig inte vill delta i kval. Planerna fick ändras och det blev nu en singelmatch mot Panna FC från Göteborg. Panna FC vann division 2 i Göteborg och var obesegrade genom hela den serien och kändes som favoriter till platsen i division 1 då laget som slutade tvåa i Göteborg vann sitt kval i Gränna förra helgen men bollen är ju, som alla vet, rund.

Matchen spelades inför 90 lugna åskådare. Enligt domaren Philip Lindh var publiken allt för lugna. Det blev en både jämn och mycket spännande match där lagen följdes åt hela vägen fram till den 39:e matchminuten då Varas tremålskytt Uno Gunterberg gjorde det avgörande 6-5 målet och den efterlängtade platsen till division 1 gick till Vara SK.

Håkan Lösnitz

LÄS ÄVEN: Här oddsen för SM-finalen

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img