Alfredsson: ”Känns ofattbart bra – jag är rörd”

IFK Uddevalla Futsal har tagit sitt efterlängtade guld efter 6-4-segern mot Borås AIK i lördagens final.

Futsalmagasinet fick en pratstund med lagets tränare, Mikael Alfredsson, efter matchen. Med guldhatten på började en märkbart lycklig, och stolt, tränare att analysera.

– Det känns ofattbart bra verkligen. Det är en tuff uppgift, och vi vet att Borås är riktigt duktiga. Det fick vi känna av i slutet av matchen, de gör det fruktansvärt bra då. Men i överlag är jag riktigt, riktigt nöjd med insatsen i dag.

– Jag är rörd, jag vet inte mer vad jag kan säga.

IFK hade en betryggande 4-0-ledning i paus, som sedan blev 5-1. Sedan hände dock något, och efter två snabba mål av Borås var matchen levande igen.

– Jag tycker att Borås gör en bra match, och de är väldigt bra offensivt. De kommer till lägen, men samtidigt är vi lite statiska i försvaret.

Varför vinner ni till slut?

– Rutin, tror jag. Sedan förvaltar vi våra chanser på ett riktigt bra sätt. Som vi sa innan, att om vi förvaltar de lägen vi får i dag så vinner vi.

Robert Bagger blev stor hjälte med sina tre mål i finalen.

– Otroligt viktig. De spelar med en aggressiv offensiv, alltså att de pressar oss. Då kan man lägga bollar på Bagger, som troligen är Sveriges starkaste pivot.

Från Uddevalla fanns en hel drös med supportrar, och nog fyllde de nästintill två hela sektioner. De skapade en väldigt härlig inramning i finalen.

– De är helt underbara. Fantastiskt. Jag är övertygad om att vi har Sveriges bästa futsalpublik. Det är uppemot 200 stycken som står där uppe och hejar på oss.

Vad betyder deras stöd?

– Mycket. Och särskilt under sluttampen av matchen. Att vi hade dem som stöd och kunde kämpa för dem.

LÄS ÄVEN: De vann damfinalen

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img