Namini: ”Vi är otroligt nöjda”

Lindahl FF är alltså för andra raka året svenska mästare, det efter en övertygande 6-2-seger mot IFK Göteborg Futsal i finalen.

Futsalmagasinets Tobias BW Granberg fångade upp en mycket glad tränare i Benjamin Namini.

– Jo, det känns ju ganska bra det här, och väldigt roligt. Vi släppte in ett mål i den sista sekunden, vilket gjorde att lite glädje försvann från bänken faktiskt. Men en vinst är alltid en vinst, och vi åker tillbaka till Stockholm med guldet.

Det kändes som ni hade ganska bra kontroll på matchen, och de hade problem med era pivotar. Håller du med?

– Ja, det hade de absolut, och det var vår tanke att de skulle få också. Vi körde på det i den första halvleken, och sedan kan man säga att vi stänger ned det i den andra halvleken. Vi försvarar vår ledning. Speciellt när vi leder med 4-0, då försöker vi stänga matchen helt.

ANNONS: Här hittar du finaloddsen

6-2 slutade alltså matchen till slut, och kanske var semifinalmatchen mot Falcao en tuffare uppgift. Där vände de underläge till seger i slutminuterna.

– Ja, jag får nog säga att det var en tuffare match. Falcao är ett otroligt bra lag, men jag måste samtidigt ge cred till IFK som har höjt sig ordentligt mycket sedan förra året. Så jag tycker att de ska vara stolta. De har verkligen växt som futsallag och kommer nog bli ännu bättre.

Han avslutar med en hyllning av den svenska futsalen.

– All cred åt IFK Göteborg, all cred åt Falcao och all cred åt tjejerna i dag. Futsalen växer.

Hur kommer ni fira?

– Vi åker till Stockholm, går ut och har en riktigt rolig kväll.

Tack till Benajmin Namini, och återigen ett stort grattis till SM-guldet.

LÄS ÄVEN: Det sa IFK-målvakten i paus om Lindahl

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img