Torslanda IK värvar tränare – från Norrland

Säsongen är slut sedan tidigare men Torslanda IK ligger inte på latsidan. Just nu så händer det en hel  del i föreningen, med förlängningar och renoveringsprojekt.

Nu fortsätter SFL-klubben i samma spår och denna gång är det föreningens ungdomsverksamhet som står i fokus. Sektionen har just nu 15 lag inklusive futsalskola för 7-10 åringar.

Verksamheten har hållit på i ett antal år, något som gav frukt i vintras när Edward Hólmen gjorde SFL-debut som 14-åring.

Andres Moncada

Med detta i åtanke så har Torslanda bestämt sig för att ställa upp med ett U19-lag som kommer att delta i division 2 kommande säsong. Huvudtränare för laget blir Futsalmagasinets Andres Moncada och Ola Sjöholm blir hjälptränare:

– Andres är utbildad med en UEFA B-utbildning i futsal, och utöver det är han även utbildad målvaktstränare. Han har spelat futsal i 23 år varav tre år som proffs i Costa Rica, skriver Torslanda IK på sin hemsida.

Moncada är självklart glad över sitt nya uppdrag:

– Jag känner mig rörd över att få möjligheten att bidra till utveckling av futsal i Sverige, att komma in i den föreningen som jobbar hårdast med att skapa en futsal-kultur redan från tidiga åldrar är ett superviktig uppdrag, säger Moncada i kommentar till Futsalmagasinet.

Han fortsätter:

– Det kommer att bli kul att få jobba med en kille som brinner för futsal minst lika mycket som jag. Fredrik Augustin har verkligen visat att han ville ha mig i föreningen. Han har gjort allt för att göra detta möjligt och det är jag tacksam för, avslutar Moncada.

LÄS ÄVEN: Målfarlig pivot förlängde med ÖSK Futsal

 

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img