De går ihop i Göteborgsalliansen: ”Utvecklar och gynnar sporten”

De tre Göteborgsklubbarna IFK Göteborg, Torslanda IK och Gais kommer alla tre att spela i den svenska högstaligan SFL under kommande säsong.

Tillsammans har de nu gått ihop i någonting de väljer att kalla för Göteborgsalliansen, för att på ett enkelt sätt kunna samarbeta för alla parters bästa. Både för sportens utveckling, men också för Göteborgspubliken.

Så här skriver klubbarna på deras hemsidor om samarbetet:

”Mathias Etéus (föreningsutvecklare IFK Göteborg Futsal), Tommy Moholi (evenemangsansvarig IFK Göteborg Futsal),  Fredrik Augustin (ordförande Torslanda IK Futsal), Pär Åke Sandström (ordförande GAIS Futsal) och Patrik Persson (tränare GAIS Futsal) har tillsammans diskuterat säkerhetsfrågor, marknadsföring och kommit överens om arenaval samt lämpliga datum för alla sex derbyn.”

– Samarbetet inom alliansen är i full gång vilket känns superbra. Det känns som att vår dialog sinsemellan ger intryck av att alla vill sprida och få sporten att växa såväl inom Göteborg som över hela Sverige. Tillsammans kan vi påverka mer och växa snabbare vilket jag tror är en framgångsfaktor i nuläget, säger Mathias Etéus och Torslandas Fredrik Augustin håller med:

– Härligt att vara igång med ett samarbete som utvecklar och gynnar sportens spridning. Samarbetet innebär också att publiken får ett ökat underhållningsvärde och en tryggare miljö att vistas i, säger han.

LÄS ÄVEN: De kan lagen kan IFK Uddevalla lottas mot i Europakvalet

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img