Osman: ”Detta är beviset på att hårt arbete lönar sig”

Under den tredje dagen av landslagslägret i Uddevalla fick Futsalmagasinet möjligheten att prata med en av debutanterna, nämligen Blend Ali Osman.

Hur känns det att vara med i landslaget?

– Det är verkligen en otroligt bra möjlighet. Beviset på att om man jobbar hårt så förtjänar man att vara här.

Blend spelar för KFUM Linköping i SFL Norra, så vi frågar hur det känns att vara med de bästa i Sverige i jämförelse med en liten förening från Östergötland.

Du spelar annars i en liten förening. Hur gick det i början av samlingen?

– I början var det så att alla känner varandra på ett eller annat sätt och jag var den som inte kände många här. De flesta spelarna spelar i SFL Södra men man kommer in i gänget mer och mer.

– Det är givetvis ett annat tempo här på alla möjliga sätt så det gäller att anpassa sig.

LÄS ÄVEN: Exklusiv intervju med nya förbundskaptenen Matija Dulvat

Hur pass stor är skillnaden mellan utländsk och svensk futsalskunskap utifrån din erfarenhet under lägret så länge?

– Ja men Matija så ser man verkligen att han vet vad han snackar om. Han har alltid svar på frågorna, om man gör fel så berättar ha det för en. Han skojar också rätt mycket om att om vi gör fel så ska han skjuta oss på benet. Så det gäller att prestera, säger han samtidigt som han skrattar.

Hur mycket betyder denna kallensen för din framtid som futsalspelare?

– Det betyder jättemycket, det är sjukt motiverande och inte bara för mig utan för alla andra spelare som verkligen brinner för sporten. Med de gamla tränarna kändes det verkligen som att man inte syntes oavsett hur mycket man jobbade, men nu verkar det ha ändrat och alla spelare har en chans att bli kallad till landslaget.

– Jag har spelat mycket fotboll förut men sen en period tillbaka har jag valt att spela futsal så denna kallelse är belöningen för mitt arbete.

I november samlas landslaget igen. Då hoppas Osman vara en del av truppen.

– Absolut. Jag är här för att kämpa mig en plats som ordinarie spelare. Jag gör allt inom min kapacitet för att visa att jag vill vara här.

Rossi får träna i nya hemmahallen: ”En perfekt miljö”

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img