Etéus hyllar förbundskaptenen: ”Vi kan lära oss mycket av Matija”

Förra veckan höll landslaget ett träningsläger i Uddevalla. 20 spelare var uttagna för att visa Matija Dulvat och Lars Ternström att de är rätt spelare för höstens landskamper. Detta landslagsläger har Futsalmagasinet bevakat från början till slut, och lägret har hyllats av spelare, skribenter men även av Futsalmagasinets bloggare Mathias Etéus.

Med två SM-guld, spel i Uefa Futsal Cup och 29 landskamper i ryggsäcken så har Etéus en hel del kunskap om futsal på internationell och landslagsnivå, och detta har han att säga om den nya förbundskaptenen:

– Matija är väldigt noga med det taktiska och hur man ska spela, och han går in väldigt mycket på detaljer vilket jag har märkt att vi saknar här i Sverige, säger Etéus och fortsätter:

– Jag tror att det kommer att vara nyttigt för spelarna, landslaget och klubblaget om spelarna kan ta med sig det här hem.

Mathias Etéus under landslagets träningspass. Foto: Krister Melin

LÄS ÄVEN: Här är den perfekta gåvan till alla Uddevalla-supportrar

Träningspassen i Agnebergshallen var öppna för allmänheten. Trots att det inte kom så mycket publik så dök det upp några tränare, bland annat Mikael Prodér, Patrik Persson och Mikael Alfredsson, vilket garanterat har varit ett utmärkt utbildningstillfälle för dessa herrar och såväl Etéus:

– Jag har lärt mig mer nu än vad jag kunde innan, och det är superviktigt för oss i Sverige som har intresset, kunskapen och viljan att ta vara på de här chanserna att lära sig mer.

– Vi kan lära oss mycket av Matija och det gäller att vi utnyttjar detta, avslutar han.

LÄS ÄVEN: Mathias Etéus gästar det senaste avsnittet av El Café Del Futsal

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img