Hiseni åter i landslaget: ”Alltid en otrolig känsla”

Albert Hiseni har länge varit en av nyckelspelarna hos svenska mästaren IFK Uddevalla Futsal.

I VM-kvalet hemma i Agnebergshallen för drygt två år sedan var han den enda spelaren från Uddevalla som fick plats i en trupp som då dominerades av IFK Göteborgspelare.

Sedan dess har Hiseni inte funnits med i någon landslagstrupp av flera olika anledningar.

– Vi (jag och förbundskaptenen) har ju haft kontakt emellanåt, men det har tyvärr blivit så att annat har kommit i vägen, som till exemepl jobb. Senast missade jag då jag drogs med en skada som höll mig borta under en längre tid, berättar Hiseni för Futsalmagasinet.

LÄS ÄVEN: Här är Visbys moderna arena som landslaget ska spela i

När Matija Dulvat och Lars Ternström nu tog ut sin allra första matchtrupp, inför matcherna mot Wales, var han återigen en del av landslaget. Och det är han väldigt glad över.

– Det är alltid en otrolig känsla att få representera ett land. Det går inte att beskriva. Jag kommer nog aldrig bli van vid det, utan det är lika spännande varje gång. Jag kom med för jag helt enkelt har presterat bra. Jag hade en bra säsong förra året och en bra försäsong nu i med Uefa futsal cup.

Vad hoppas du kunna bidra med?

– Jag hoppas först och främst att jag får spela. Sedan vet jag att det är mycket att ta in med taktik och liknande. Men jag hoppas att jag lär mig snabbt, och sedan bidrar med det som jag är bra på. Jag har fått höra att taktiken är att pressa högt och ha mycket boll, vilket passar mig då jag vill ha så mycket boll som möjligt.

Lördagens match spelas klockan 14.00, och söndagens klockan 13.00. Båda i Ica Maxi arena i Visby och de båda kommer att sändas på TV4 Sport.

LÄS ÄVEN: Här är den svenska truppen som möter Wales


Missa INGENTING från svensk landslagsfutsal – ladda ned Futsalmagasinets app!

HÄR HITTAR DU DEN PÅ APPSTORE

HÄR HITTAR DU DEN PÅ GOOGLE PLAY

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img