Knapp seger för Örebro FC: ”De kan bli ett bra lag i framtiden”

Under söndagskvällen så hade drygt 100 personer tagit sig till Idrottens Hus i Lidköping för att se träningmatchen mellan FC Lidköping United Futsal och Örebro Futsal Club.

En match som slutade med en seger för gästerna med 4-5 efter att Lidköping United haft en ledning med 3-1 i paus.

Örebro var laget som var hetast och som skapade flest chanser under matchens gång, men man hade problem med hemmalagets låga försvarspel i matchen, där hemmalaget spelade riktigt bra för dagen.

Hemmalaget United kunde blixtra till vid några tillfällen och skapade några heta chanser, bland annat hade man två lägen där det var öppet mål som man tyvärr missade.

LÄS ÄVEN: ”Vi ska tillbaka till SFL”

I den andra halvleken tog gästerna Örebro tag i det direkt och kunde göra två snabba mål på en minut. Ställningen var 3-3 fram till det var fem minuter kvar att spela. Då händer en smått galen sekvens. United Futsal får öppet mål från en halvmeter men missar, kontring & öppet mål till Örebro FC som istället gör 3-4. Med minde än en minut kvar så kunde gästerna sedan också avgöra matchen med ett 3-5-mål. United reducerade till 4-5 med 38 sekunder kvar men närmare än så kom man inte.

Örebrospelaren Senad Berisha ger en kommentar om matchen:

– Först och främst så var det bra tryck på läktaren för att vara en träningsmatch. Roligt att se så många futsalälskare. Ett spelande ÖFC som hade mycket boll mot ett lågt spelade United. United Futsal hade farliga omställningar, och de kan bli ett bra futsallag i framtiden. Annars så var det mest vi som dominerade under matchen.