ÖFC premiärvann – trots mardrömsöppning

Öppningsmatchen i Örebro Open Futsal Cup spelades mellan Örebro FC och Djurgårdens IF. De sistnämnda nykomlingar i SFL Norra kommande säsong, men inte nykomlingar i den här turneringen. Båda ÖFC och Djurgården var med i föregående års upplaga.

Bortalaget Djurgården inledde starkast och satte också öppningsmålet. Andreas Tranqvist satte säkert ett distansskott. Första halvleken skulle präglas av ett Djurgården som visade på bra anfallsspel, medan ÖFC:s försvar lämnade mycket övrigt att önska.

Hemmalaget hade flera spelare borta, bland annat målvakten Dildar Caliskan. I målet fick istället rutinerade Henrik Norberg chansen, i ett par joggingbyxor som såg minst lika rutinerade ut som honom själv.

Örebro kändes skakat av Djurgården, men växte mer och mer i matchen. Från att kanske ha gått på halvfart varvade man upp, men halvtidsresultatet skulle bli 1-0 till Djurgården.

Efter andra halvlek hade Christoffer Skoog sagt ett par väl valda ord till sina mannar och man fortsatte växa. Det hände inte allt för mycket, tills man plötsligt satte två snabba och följde upp det med ett tredje.

Djurgården valde därför att satsa på jokerspel med sju minuter kvar, där den annars duktiga Christopher Krounis fyllde på. I en sekvens när man tappar bollen och Örebro slår ett långskott springer Krounis och reflexmässigt tar bollen med handen. Det var ingen tvekan från domaren, utan rött kort och rejäl uppförsbacke för bortalaget.

Resterande del av matchen har Örebro koll på och man vinner till slut komfortabelt med 5-3.

Matchfakta:

Örebro Open Futsal Cup

Örebro FC – Djurgårdens IF 5-3 (0-1)

Målskyttar, ÖFC: Armir Bosnjakovic 2, Dawda Camara 2, Senad Berisha

Målskyttar, Djurgården: Viktor Johansson, Andreas Tranqvist 2

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img