GAIS cupvinnare – trots Djurgårdsforcering

Då Rosengård förlorade matchen mot Hammarby, efter att Bajen avgjorde med endast en sekund kvar av matchen, hade Gais allt i egna händer. Vid lika eller vinst skulle ta hem segern i cupen.

Matchen började travande, där båda lagen hade stor respekt för varandra. Gais fortsatte med sin höga press. Djurgården hade fått ett par spelare i förstärkning, bland annat Emil Glans, men också släppt ett par spelare till huvudstaden. Detta medförde att bortalaget endast hade tre avbytare som man rullade på.

Första halvleken var någorlunda målfattig, medan andra halvleken skulle vara motsatsen. Gais gick ifrån och det såg länge ut som att man hade koll på läget. Som många matcher innan verkade man slappna av lite för mycket, vilket gjorde att man bjöd in Djurgården i matchen. Målvakten Krounis följde med Stockholmarna i anfallet och satte tryck, vilket medförde att man kunde gå upp till lika.

Gais verkade nöjda med oavgjort och spelade klart de sista sekundrarna, däremot var de inte beredda på att vid oavgjort resultat är det straffläggning. De hade redan vunnit cupen, men lagen ställde upp för sudden straffar. Väl där tryckte både Haval Mahdi och Christopher Krounis in var sin straff för respektive lag, innan Haidar Bejan skulle göra det andra straffmålet för makrillarna.

Då trampade Andreas Tranqvist fram mot bollen och smällde till den i ribban och ut. Extrapoäng till Gais, som hade tagit hem cupsegern redan innan. Göteborgarna har imponerat på många genom turneringen och lär åka nöjda hem.

Matchfakta:

Örebro Open Futsal Cup

Gais – Djurgården 6-6 (2-1)

Gais tar extrapoängen, 7-6 efter straffar

Målskyttar, Gais: Haidar Bejan (straff), Niklas Engberg 3, Youssef Fayad, Haval Mahdi 2 (varav en straff), Fredrik Rumin

Målskyttar, Djurgården: Martin Fransson, Emil Glans, Daniel Zachrison, Emil Gustafsson, Petter Andersson 2, Christopher Krounis (straff)

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img