Majid släckte Rosengårds dröm om cupseger – avgjorde med en sekund kvar

Det var laddat för futsalfest när Hammarby och Rosengård drabbades samman under söndagen. De förstnämnda som har haft flertalet återbud från spelare, vilket medfört att tränare Michel Basberber spelade. Under dagens match skulle även assisterande tränare Daniel Blanco få hoppa in och förstärka truppen.

Rosengård pressade som vanligt högt, medan Bajen backade hem till halva för att försvara. Båda lagen bjöd på en högkvalitativ futsal. Hammarby klarade sig ofta ur den höga pressen, genom fina rotationer där man sökte en längre boll.

Hammarby gjorde, trots att Rosengård hela tiden satte hög press, första målet och var således i ledning. Då skulle bortalaget visa vad som varit framgångsreceptet i turneringen för dem och äga större delen av bollinnehavet.

Inför matchen låg man lika med Gais och ville givetvis sätta press, då de spelade matchen efter. Rosengårds målvakt Mahmud Bakhshi var kanske lite för ivrig, när han i slutet av matchen, efter en räddning, satte igång spelet och valde att avsluta själv.

Istället skule det vara Rårsgar Majid, precis som flera gånger tidigare i turneringen, som klev fram och avgjorde för Bajen med endast en sekund kvar. Rosengård, givetvis besvikna över att förlora den sista matchen. Hammarby var nog mest glada att det hela var över, då man fått ett rejält pass i benen inför serien. Förhoppningsvis fick Basberber ett par svar på vilka som kan vara aktuell i en trupp som kommer förstärkas med ett par nyförvärv i seriestarten.

Matchfakta:

Örebro Open Futsal Cup

Hammarby – FC Rosengård 3-2 (1-1)

Målskyttar, Hammarby: Rårsgard Majid 2, Patrick Mallengren

Målskyttar, Rosengård: Jhonjairo Calderon Navarro, Ifri Slaouti

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img