Makrillarna fick revansch – går mot gruppseger

Lördagens sista match i Örebro Open Futsal Cup spelades mellan Gais och FC Tina Lidköping. Båda lagen gick in i matchen med var sin seger från fredagen, vilket betydde att båda hade chans till gruppseger vid vinst.

Gais öppnade starkt och tog också ledningen, som man utökade. Deras höga press satte Tina i jobbiga situationer, vilket gjorde att man inte fick ha så mycket bollinnehav. Göteborgarna rullade runt på tre fyror, där Patrik Falk som alltid öppnade målskyttet.

Efter att ha ägt hela matchen började man slarvade och bjöd in Tina. Det blev också ganska hätsk stämning mellan båda lagen, där det smällde på bra i närkamperna.

En ytterst udda situation uppstod när Tina trodde att bollen var i mål, men domarna och Gais menade på att den hade slunkit in på något annat sätt. Oklart i alla fall vad som hände i den situationen. Gais verkade övertygade att bollen hittat in i målet på något annat sätt än regelrätt, medan Tina hävdade motsatsen. Domarna valde att inte döma mål, men situationen lär förbrylla många än. Då matchen inte heller filmades lär vi aldrig få reda på vad som egentligen hände, klart är att det blev en väldigt konstig situation.

Även om man fick domslutet mot sig, kom Tina ikapp och kvitterade i matchen. Någonstans där börjar Gaisspelarna vakna till liv igen.

I andra halvlek går Gais tränare, Patrik Persson, ner på folk och pressar Tina. Den individuella skickligheten löste vissa situationer, vissa situationer vann Gais tillbaka bollen. Däremot var det faktum att flertalet spelare i Tina inte verkade vilja ta hemjobbet en stor faktor, då Gais fick kontra ofta med överläge.

Patrik Falk smäller dit ett hattrick för grönsvart, men får en smäll på knäet som gör att han kliver av i slutet av matchen. Oerhört tråkigt för honom och ett stort avbräck för Gais. Matchen klarar man ändå av att avsluta, trots lagkapten Falks frånvaro, och Gais vinner tillslut välförtjänt och rättvist.

Matchfakta:

Örebro Open Futsal Cup

Tina FC Lidköping – GAIS 4-9 (4-4)

Målskyttar, Tina: Haris Avdiu, Danijel Nikolla 2, Jere Päkkilä

Målskyttar, Gais: Patrik Falk 3, Dennis Axelsson, Niklas Engberg 2, Rickard Schöndell, Fredrik Rumin, Emir Husic

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img