Ensidig historia när ÖSK avslutade starkt

Inför matchen var förutsättningarna för de båda lagen väldigt olika. Halmstad hade förlorat sina båda matcher, medan ÖSK hade en förlust och en vinst. I matchen man vann påstod man att prestationen var den bästa man gjort som futsallag, sedan Mikko Seppälä tillträdde som tränare.

Anel Coralic gjorde säsongsdebut, medan Angelo Vega, som varit och provspelat med ÖSK, tvingades åka hem under lördagskvällen och således saknades i truppen.

Halmstad fortsatte med det de gjort tidigare under turneringen, ett lågt försvarsspel och mycket kontringar. Örebro testade på att spela ett högre presspel jämfört med tidigare.

Ganska snabbt tryckte ÖSK in ledningsmålet, men lika snabbt replikerade HBK och fick in 1-1. Därefter tog det inte lång tid innan hemmalaget återigen tog ledningen, och därefter var det spel mot ett mål.

Det var lite tuffa tag i matchen, och Halmstad drog på sig fem frisparkar under den första halvleken. I den andra blev det sex stycken, och därmed en långstraff för ÖSK. Den missar Almin Masic, men Simon Blomqvist var snabbt framme och satte dit returen.

ÖSK spelar under större delen av den andra halvleken med ett jokerspel, med målvakten Simon Johansson som joker. Johansson, som kom in i den andra halvleken, fick det därmed väldigt svettigt. Inte för att han hade mycket att göra i målet, utan för att han fick springa otroligt mycket. Från sitt eget mål upp till offensiv planhalva för att anfalla. Almin Masic utsågs av tränare Mikkoe Seppälä till den som styrde spelet från sin liberoposition.

När Masic blev för hetlevrad kom Sebastian Sallanto ned och körde libero under jokerspelet, vilket inte hör till vanligheterna.

Halmstad gör allt det kan, men Örebro visar verkligen på skillnaden mellan SFL och division 1. Hemmalaget kunde till slut vinna matchen komfortabelt med 13-1. Det gav dem en andraplats i turneringen, tack vare en bättre målskillnad.

Matchfakta

Örebro Open Futsal Cup

Örebro SK Futsal-Halmstad BK 13-1 (6-1)

Målskyttar, ÖSK: Anel Coralic 3, Hussein Fawaz 2, Ergin Bajrami 2, Almin Masic 2, Simon Blomqvist 2, Sebastian Sallanto, självmål

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img