INFÖR SÄSONGEN: Ett föryngrat och mer taktiskt Falcao ska ta fart

Tre stjärnor har flyttat till Hammarby. Men den egna plantskolan levererar.
– Jag tror att vi kommer vara bättre i år, säger tränaren Albert Krasniqi.

Mycket har hänt i Falcao sedan avslutningen av SFL Norra i fjol. Laget hamnade till slut på en fjärdeplats, med sju poäng upp till de åtråvärda slutspelsplatserna.

Sedan dess har en del nyckelspelare försvunnit, bland annat till nykomlingen Hammarby IF Futsal. In har däremot tränaren Albert Krasniqi kommit, som tar över efter Alli Darwich.

– Det känns helt okej i laget. Det var lite trubbigt när så många lämnade för Bajen, men det känns ändå bra. Jag tycker att vi har en bra trupp och vi har flera spelare på väg in. Självklart har vi mycket att jobba på, och det kommer nog ta lite tid att sätta det. Men det kommer bli bra. Synkroniseringen är inte riktigt där, säger han.

Krasniqi tror att Falcao kommer att vara ett bättre lag i år än i fjol, och just av den anledningen att de till den här säsongen kommer att uppträda mer som ett lag.

– Jag tror att vi kommer vara bättre i år för att vi dels har ett föryngrat lag. Sedan vet vi att vi inte längre är favoriter, så vi kan slå underifrån. Vi kommer jobba mer enhetligt, att mer ha ett lag än det varit tidigare. Tidigare har det varit många bra fotbollsspelare, men inte nödvändigtvis ett bra lag som helhet. Det är min uppgift, att få ihop ett lag.

Vad har ni för målsättning med säsongen?

– Vi har en ganska hög målsättning, och det är att vi självklart kommer att gå för att vinna alla matcher helt enkelt. Det är en tråkig klyschan, men vi kommer verkligen att ta en match i taget, så är det. Sedan ska vi utnyttja att vi är en den bästa plantskolan, och att det finns en väldigt bra kompetens i klubben.

Under den sista tiden innan seriepremiären kommer laget att jobba stenhårt för att komma väl förberedda inför en ny säsong.

– I år kommer publiken att få se ett Falcao som är lite mer taktiskt inspirerat, ett lite mer kunnigt lag. I stället för jätteduktiga individualister, så kommer det att vara ett lite mer traditionellt futsallag. Sedan kommer vi krydda med lite spelare, och det är flera spännande på ingång.

Analys

Storlaget Falcao har blivit allt mer iskallt i ett växande futsal-Sverige. I laget har ett antal duktiga spelare huserat, men när nu storaktören Hammarby dök upp i finrummet försvann de flesta av dem. I år har Albert Krasniqi kommit in som tränare, och det lär bli ett mer tänkande Falcao än tidigare. Men med en stor generationsväxling och med tunga namn som lämnat väntar en tuff uppgift för Falcao, som jag tror inte har någon chans på en slutspelsplacering.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img