INFÖR SÄSONGEN: Skövde ska lyfta med förre förbundskaptenen: ”Kan bara bli bättre”

Laget var inte redo i fjol. Och största stjärnan har flyttat. Men nu ska den tidigare förbundskaptenen Charbel Abraham styra upp Skövde.

Det var med nöd och näppe som Skövde United FC lyckades hålla sig kvar i SFL Södra. Med en poäng mer än FC Mellerud, som åkte direkt ut, knep laget kvalplatsen. Där väntade formstarka Lidköping United från division 1, och med ett ynka plusmål i de två kvalmatcherna stod det klart att man fick en ny chans.

Till den här säsongen hoppas klubben på en del förändringar. Bland annat kommer den förre förbundskaptenen Charbel Abraham kliva in och ta det yttersta ansvaret, och så kommer de även se till att den spelarbrist från i fjol är utbytt mot en bredare trupp.

Henrik Lara Rodriguez är en av lagets nyckelspelare, och han både hoppas och tror på en bättre säsong.

– Det är en liten omställning nu i början, men man kommer in i det ganska snabbt. Man kan väl säga att vi egentligen inte hade någonting förra året, så att Charbel (Abraham) kommer in blir jättebra. Sedan så kan det ju bara bli bättre jämfört med förra året. Det var väl ett steg vi inte var redo för, säger han.

Han utvecklar:

– Förra året var det mer att spelarna fick göra som de ville, men det ska bli mycket mer organiserat i år. Jag tror att med en bättre organisation och en bättre omgivning runt oss kommer göra gott. Det blir bättre förutsättningar som i sin tur gör att man presterar bättre.

Ett sätt att minimera risken att det blir fler och fler spelare som försvinner är att kontraktera de spelare som verkligen vill spela futsal. Det är också någonting som har diskuterats i klubben.

– Det är för många som inte ser futsalen som en riktig sport, utan som tar det med “latch”. Men förhoppningsvis kan vi ändra på det i år.

Försäsongsträningen har inte varit lång, men Rodriguez tror ändå att de kan få ihop det bra. Men allt får ta sin tid.

– Det kommer ta tid, men det kan bli en bra utveckling för oss. Både organisationen och laget blir bättre hela tiden, säger han och pekar ut lagets nyckel för en bra säsong:

– Vi måste göra så som vi gjorde i slutet när vi var i stort behov av poäng, att jobba som ett lag. Vi jobbade väldigt hårt för varandra, och det kommer vi behöva göra i år också. Det är jag övertygad om, och då kan det också bli bra.

Analys

Lagets storstjärna Sargon Abraham slutade med futsal efter halva säsongen i fjol för att satsa helhjärtat på fotbollen. Truppen var därefter än mer tunn, och blir det liknande i år finns det flera lag som förtjänar lagets plats i landets högstaserie. Det finns däremot mycket futsal i klubbens ryggrad, och med Charbel Abraham som ny tränare kan det bli bra. Låt oss nu bara hoppas att lusten och orken finns hos samtliga inblandade, annars blir det division 1 nästa år för Skövde.

LÄS ÄVEN: Så laddar alla SFL-lag inför premiären

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img