Inför damernas futsalpremiär – Åsebro IF

Söndag 29 oktober inleder Åsebro IFs damer på bortaplan mot Råtorps IK i division Norra Götaland. Vi på Futsalmagasinet har därför tagit oss tid att prata med Annika Eriksson, mångårig lagledare i laget.

LÄS MER: Så ser det ut i Råtorps IK inför premiären

Åsebro IFs damer, utomhus kände som Åsebro/Brålanda, har hållit på med Futsal sedan 2012. I vår intervju förklarar Annika att man då vann Kommunmästerskapen i Futsal i Vänersborg för första gången. Där tändes den stora glöden för sporten och därifrån har det sedan rullat på. Då tränades man av huvudtränare Stefan Larsson, tränaren som drog igång alltihop tillsammans med Annika, men under åren som följt har Lennart Lindström, Glenn Öder och nuvarande huvudtränaren Morgan Jacobsson följt i fotspåren med samma Futsalintresse.

Förra året tog Åsebro nästa steg på sin resa, berättar Annika:
– Då spelade vi för första gången i den regionala Futsalserien Nordvästra Götaland dam och gick vidare till slutspel. Där förlorade vi mot Råtorp med  resultatet 4-3, vilket fastställdes i slutsekunderna. Surt. Vi slog dem med 11-5 i gruppspelet.

Om i år har Annika istället följande att säga:
– Detta år är upplägget lite annorlunda på seriespelet då vi möter varje lag två gånger, hemma och borta. Förra året var det sammandrag där flera matcher spelades, i år spelas endast en match/per helg, så serien blir mer intensiv och utdragen kan man säga. Det är flera bra lag med i gruppen, men vi vill givetvis ta oss så långt som möjligt. Framförallt ska det bli väldigt roligt!

Som en del av sin satsning på seriespelet har Åsebro även hämtat hem några nyförvärv. Samtliga har tidigare kopplingar till laget förklarar Annika:
– Vi har än så länge fått hem fyra nyförvärv; Anna Larsson (Hovås/Billdal), Therese Nolin (Vänersborgs FK), Emma Johansson (IFK Arvidsjaur) och Elin Bååt (Vänersborgs IF). Det är framförallt ”nygamla” spelare som har valt att komma tillbaka till oss, vilket är riktigt kul! Riktigt intressanta och duktiga spelare, som kommer att vara betydelsefulla för laget! Vi har hittills inte tappat någon spelare.

Åsebro spelar sin seriepremiär söndag den 29 oktober borta mot just Råtorps IK.
Sina hemmamatcher spelar laget framöver i Rådahallen i Mellerud.

LÄS OCKSÅ: Här är övriga lag i Norra Götaland

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img