Inför damernas futsalpremiär – Torslanda IK

Damernas division Norra Götaland närmar sig med stormsteg. Därför har det nu blivit dags för ett nedslag hos Torslanda IK, en förening som är oerhört aktiv inom futsal på dam-, herr- och ungdomsfronten!

Vi på Futsalmagasinet pratade med tränare Linda Geijer efter lagets första träning veckan innan premiären:

– Vi hade idag vår första futsalträning för säsongen. Vi har nämligen väntat in slutet på alla fotbollsserier, men nu är vi igång! Det var hela 24 ivriga spelare som samlades i Önneredsskolan för passet och totalt är vi egentligen uppemot 30 spelare i truppen, varav många är väldigt unga. Vi är därför anmälda till Div 2 GBG, U19-serien där halva truppen får delta, samt det regionala seriespelet.

Under fjolåret slog Avenyn United ihop sig med Torslanda IK. Hopslagningen resulterade i en fjärdeplats i DM. I år fortsätter samarbetet, men för Linda har allt hållit på mycket längre än förra säsongen:

– Jag har varit tränare i fotboll i många år men det är första året jag ger mig i kast med ett rent futsallag. Det kommer att bli en enormt spännande säsong då jag alltid brunnit för inomhusfotboll i alla dess former, både som spelare och som tränare.

Under sitt ledarskap har Linda en stor och utvecklingsbar trupp till sitt förfogande, bestående av många unga spelare från såväl Avenyn United som Torslanda IK. Var deras hemmamatcher kommer att spelas är för stunden lite oklart, då de på grund av bristande halltider i Göteborgsområdet kommer få hoppa runt en del. Klart i nuläget är dock var lagets premiär kommer äga rum. Denna spelas lördagen den 4 november under Torslanda Futsal Cup, mot Åsebro IF.

LÄS ÄVEN: Här är de andra serierna i damernas regionala seriespel

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img