GENOMGÅNG: Division 1 nordvästra Götaland

Getingboet norra Götaland är ingenting i jämförelse med deras nordvästra dito. Alla lag i serien har erfarenhet från spel i division 1. Förra årets segrare Gais Futsal vann kvalet till SFL, då med IK Oddevold tätt bakom. Nol IK ledde serien i halvtid, men fick tillslut nöja sig med en fjärdeplats, hela tolv poäng bakom segraren. Där emellan fanns också FC Komarken som hållit en låg profil under hösten, men skrällde rejält för några veckor sedan när man besegrade förra årets SFL-finalister Borås AIK med 7-6.

LÄS ÄVEN: Genomgång av division 1 norra Götaland

Ett annat lag man inte skall räkna bort i denna serie, som känns nästintill omöjlig att tippa, är FC Diaspora från Uddevalla. Diaspora är ett av två lag från staden som dock mest är känd för att husera svenska mästarna IFK Uddevalla. Diaspora har dock kunnat jobba i det fördolda och skrapat ihop ett starkt lag som sannerligen kommer utmana om kvalplatsen till SFL. Detta gör de tillsammans med Färgelanda IF som år efter år bara blir starkare på futsalsidan. Deras närhet till Uddevalla gör att det kommer bli många häftiga derbyn denna säsong. Sist men inte minst har vi Skärhamns IK som förra året blev näst sist har laddat inför säsongen och kommer definitivt inte kunna räknas bort.

Lagen:

FC Diaspora

FC Komarken

Färgelanda IF

IK Oddevold

Nol IK

Skärhamns IK

LÄS ÄVEN: Genomgång av division 1 norra Svealand

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img