GENOMGÅNG: RFL Dam Södra Norrland

Det norrländska fönstret må vara stängt på herrsidan. På damsidan har det norrländska förbundet lyckats öppna upp ett annat fönster. Efter lanseringen av RFL så anmäldes 15 lag från norrland till spel fördelat i två serier. Här kommer den södra serien som kommer att ha hela fem lag från Umeå.

Umeå IK behöver ingen större presentation. Föreningen är hemmahörande i damallsvenskan och hade sin storhets tid mellan 2000-2008 där sju SM-titlar säkrades. Det var också under denna tid som Hanna Ljungberg och hennes lagkamrater vann två titlar i Champions League. Det återstår att se om klubben kan skapa en storhetstid inom futsalen.

SE ÄVEN: Alla mål från säsongens första Göteborgsderby

IFK Åkullsjön från Robertsfors vann motsvarande serie förra säsongen och har därmed en hel del att spela för. På sex matcher gjorde laget 44 mål samt släppte in 13 så det är ett målglatt lag som gör entré i RFL. Laget tog dessutom brons i SM säsongen 2014/15.

Samtliga lag i serien finner du nedan.

Lagen

Ersboda SK
Flurkmarks IK
Gimonäs UIF
Hörnsjö IF
IFK Umeå
IFK Åkullsjön
Mariehem SK
Umeå IK

LÄS ÄVEN: Se alla mål från Hammarbys debut i SFL

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img