Åsebro IF tog sin andra raka – Torslandas insats gav mersmak

Det var ett laddat Åsebro IF som åkte ner till Torslanda under lördagen. Med en seger från premiären i bagaget var självförtroendet stort och i truppen syntes ett av vinterns fyra nyförvärv.

LÄS MER: Läget i Torslanda inför premiären

Matchen spelades mitt under lunchen i stora Torslanda Futsal Cup, som spelades ute i Torslandahallen på Hisingen. Redan från första början trissades ett högt tempo upp, vilket var högre än det som Åsebro ställdes inför i premiären mot Råtorp. Med mycket rörelse och vilja att utmana sina motståndare ångade Torslanda på, om än en aning för oorganiserat. Lägena fanns för Torslanda att sätta några bollar i gästernas mål, men istället blev det Åsebro som hittade målet först och tog vara på fler chanser under dagen.

Målskyttet inleddes av gästerna Åsebros Sandra Pettersson-Jakobsson, hattrickskytt i premiären, som visade upp fortsatt god form och var inblandad i mycket framåt. Därefter lossnade det sedan och Åsebro kunde genom sin organisation hitta läge efter läge. Samtidigt hade Torslanda många fina omställningar och ställde krav på Åsebros försvar genom sin löpvilja, men tog inte vara tillräckligt bra på sina målchanser.

Halvtidsresultatet blev sedan 1-3, efter att Torslandas nummer 13, Anastia Stojanova (även bästa i hemmalaget för dagen) tog vara på en fin omställning och petade in ett mål vid bortre stolpen.

I andra halvlek gick Åsebro ut och tog tag i taktpinnen direkt, vilket utmynnade i tre snabba mål på hemmalaget. Därifrån slappnade Åsebro av betydligt mer, vilket Torslanda utnyttjade till att finna ytterligare fina anfall och sätta några bollar. Trots det lyckades Åsebro ändå göra ett mål till mot slutet och höll undan Torslanda.

Slutresultatet blev 3-7 och Åsebro fick åka hem till Dalsland med tre nya poäng. Trots siffrorna visade Torslanda ändå på att man kan bli ett lag att räkna med, tack vare all den löpvilja och individuella skicklighet som visades upp. Med lite fler träningar i bagaget än de fem som laget endast hunnit med hittills kommer de bli intressanta att följa.

Målskyttar Åsebro:

Anna Johansson, Sandra Pettersson-Jakobsson 2, Isabelle Pettersson, Elin Bååt, Jennie Larsson

Målskyttar Torslanda:

Anastasia Stojanova, Julia Bengtsson Vikentorp, Alexandra Magnusson Truppa

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img