Förhandsfavoriten FC Rosengård segrade i premiären

Efter en lång försäsong med många träningar och träningsmatcher var det äntligen dags för seriepremiär. Rosengård är förhandsfavoriter till serieseger och man började på bästa möjliga sätt. Motståndet var Geesguud UF från Göteborg som visade sig vara en svår nöt att knäcka. Mycket oorganiserat spel ledde till att även Rosengård tappade sitt futsaltänk och började trevande. Dock fick man in första målet som ledde till att Rosengård kunde spela bättre och halvtidspaus innebar en 3-0-ledning.

I den andra halvleken fortsatte Geesguud att springa och göra det svårt för Rosengård och lyckades göra två mål, och plötsligt stod det 3-2. Men med tålamod och fina omställningar tog sig Rosengård i kragen och kunde gå ifrån till slutresultatet 7-2. Rosengård vinner trots mindre bra spel och en skön premiärvinst är avklarad. En stor bidragande del i segern hade hemmalagets målvakt, med bland annat tre räddningar från tiometerspunkten.

Laget blickar framåt och nästa motstånd är FC Frölunda som tog full pott i bortamatchen mot Paratodos 4-3.

Matchfakta

Division 1

FC Rosengård 1917-Geesguud UF 7-2 (3-0)

Målskyttar, Rosengård: Lazaro Araujo Oliveira 2, Jhonjairo Calderon Navarro 2, Ismail Güven, Leutrim Mejzinolli, Mirlind Mejzinolli

Målskyttar, Geesguud: Yosef Ali, Lukman ”Lycke” Mohamed Nur

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img