IFK Uddevalla ångar på i RFL Norra Götaland

Det var nästintill fullsatt i Stenab Arena, trots sen lördagskväll och att den populära ungdomsturneringen Uddevalla Kannan spelades samtidigt i staden. Men publiken hittade till hallen för att se matchen mellan IFK Uddevalla och Åsebro IF.

IFK Uddevalla-Åsebro IF

De första tio minuterna av den första halvleken var en svajig historia och det var många felaktiga passningar och mycket nervositet från båda lagen. IFK Uddevalla var de som hade mest bollinnehav men kom inte riktigt till farliga och avgörande läge. Samtidigt spelade Åsebro tätt i försvaret och kontrade när tillfället kom.

Uddevalla-tjejerna hade behövt lite kyla i magen många gånger. De byggde upp sitt spel ganska snyggt men hade alldeles för bråttom till avslut.

LÄS ÄVEN: Bagger hoppas på spel mot Ungern i Eskilstuna

Med 3:47 kvar av första halvleken så fick hemmaspelaren Sandra Bagger öppna målkontot med ett fint skott från kanten som seglade in mot det bortre stolpen. 1-0 till Uddevalla. Dock varade inte ledningen längre än en minut. Efter en djupledspass dribblade Sandra Petersson bort sin markering och avslutade upp mot bortre stolpen, 1-1 på tavlan med mindre än tre minuter kvar.

Mycket publik i Stenab Arena när IFK damerna spelade. Bild: Futsalmagasinet

Uddevalla återtog dock ledningen efter en minut genom Hanna Österberg och utökade den till 3-1 genom Emma Karnström. Med 56 sekunder kvar av den första halvleken gjorde Sandra Bagger sitt andra mål för kvällen.

Men målproduktionen var inte färdig i den första halvleken. Hanna Österberg gjorde två mål till innan paus och Uddevalla ledde med 6-1 efter den första halvleken.

Den andra halvleken var en monolog av Uddevalla mot Åsebros mål och efter några fina räddningar av målvakten Michaela Landström kom det sjunde målet för Uddevalla genom Emma Karnström.

Med 9:57 kvar i matchen ökade Uddevalla ledningen till 8-1 genom Sara Mattsson. Sandra Bagger fick också göra hattrick med 7:41 kvar i matchen och Uddevalla ledde 9-1. Med dryga minuten kvar gjorde Mathilda Eljas sitt första mål för matchen och 10-1 på resultattavlan.

Matchfakta

RFL Dam Norra Götaland

Stenab Arena, Uddevalla

Publik: 118

Mål, Uddevalla: Sandra Bagger 3, Hanna Österberg 3, Emma Karnström 2, Mathilda Eljas 1, Sara Mattsson 1.

Mål, Åsebro: Sandra Peterson

LÄS ÄVEN: Sverige föll mot Ungern 1-3 i Norrköping

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img