Norrköpings damer vann i seriepremiären

Det har varit mycket aktiviteter i Norrköpings FK under förra veckan, med ett östgötaderby i torsdags, en landskamp under lördagen, som sedan rundades av på söndagen med ytterligen ett östgötaderby, denna gång på damsidan där Norrköping gästade Kenty Linköping. Matchen i sig var Norrköpings seriepremiär, en premiäromgången började på allra bästa sätt.

Den hann inte gå många minuter innan Norrköping sätter agendan genom att spela in bollen på pivot Söderberg som kan gå runt och inleda målskyttet i sann Robert Bagger-anda. I övrigt en matchbild där bortalaget försöker styra spelet från libero mot ett Kenty som får försvara sig och satsa på omställningar.

Norrköping fortsätter att rulla boll mot ett kompakt Kenty som tvingas lägga mycket energi på försvar. Hawaiispel sätter prägel på matchen med sju minuter kvar till paus.

Ett felaktigt hemåtpass resulterar i en frispark till Norrköpings fördel, en variant ger skott på virket. Ett uppspel från samma lag hittar till pivot som väggar och en utökning av ledningen är ett faktum.

3-0 till gästerna ger halvtidsresultat efter ett fint väggspel av Maja Lundman och Klara Fridh.

LÄS ÄVEN: Debutanten gjorde Sveriges enda mål mot Ungern

I andra halvlek finns det ingen anledning för gästerna att slå ner på takten utan laget fortsätter i samma anda, dock blir det spel fram och tillbaka innan matchens fjärde och femte mål noteras i protokollet.

Kenty får dock in två tröstmål där den sista målet hittar in i krysset efter en frispark som sedan blir slutresultat.

Matchfakta

RFL Dam Östra Götaland

Linköping Kenty DFF – Norrköping FK 2-5 (0-3)

Målskyttar, Kenty: Sofia Berglund, Lovisa Persson.

Målskyttar, Norrköping: Maja Lundman 2,  Natalie Söderberg, Klara Fridh, Selma Larsson.

LÄS ÄVEN: Se alla mål från torsdagens östgötaderby

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img