Linnéa Kogsta om IFK:s fina start: ”Futsal är så jäkla roligt”

Matchen mellan två av storfavoriterna i RFS Norra Götaland slutade med en övertygande seger för IFK Uddevalla. Hela 10-1 blev resultatet i matchen mot Åsebro IF. Futsalmagasinet passade på att prata med en av de viktigaste spelarna i Lalo Rojas trupp, liberon Linnéa Kogsta.

Hur känns det efter dagens match? 

– Det känns jävligt bra. Vi hörde att Åsebro skulle vara bra, de hade vunnit två matcher redan, så vi visste det skulle vara en tuff match. Men vi lyckas skapa bra kombinationer och bygga upp spelet trots en svajig start, det känns väldigt gött kan man säga.

Just starten såg tung ut, där inget verkade stämma. Vad var era tankar då? 

– Det var som sagt en svajig start, men det kändes ändå att vi hade kontroll på matchen och inte ger de några målchanser, så det kändes tryggt ändå.

– Sen tar vi en time out och efteråt får vi igång vårt spel. Vi gjorde två-tre mål på några sekunder i slutet av halvleken så vi kunde spela lite mer avslappnat efteråt.

Två matcher och två vinster. Men ni har i båda matcherna fått en tuff start. Vad kan det bero på? 

– Det är skönt att spela hemma med mycket publik som ändå kommer och stöter oss och kanske snurrar tankarna lite mer då, men nu när vi ska spela borta kanske blir det enklare för oss. Kanske blir vi inte lika nervösa då, jag vet inte, säger en skrattande Linnéa. 

LÄS MER OM MATCHEN: IFK Uddevalla ångar på i RFS Norra Götaland 

Två stabila matcher och du har dragit på dig mycket uppmärksamhet med din spelstil. Hur påverkas du av det? 

– Jag tycker det är skitkul att spela futsal, jag har alltid älskat att spela futsal. Jag trivs i rollen som libero där jag kan springa mycket, passa mycket, komma fram till avslut med mera, så jag spelar bara för att det är kul. Vi är ett lag, där alla är lika viktiga.

Vad har ni för mål den här säsongen?

– SM-guld, finns det något annat? Men nej, det är klart det blir svårt då vi är ett nytt lag där många av oss har aldrig spelat tillsammans men vi tror på oss, vi tror på det jobbet vi gör och det finns bara ett mål och det är att vinna SM-guld.

LÄS ÄVEN: Simon Johansson lämnar ÖSK

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img