Tränarna laddade för derby: ”Det blir antingen målsnålt eller målfest”

Under onsdagen väntar ett stekhett derby i SFL Norra, där Örebro Futsal Club tar emot ÖSK Futsal. Idrottshuset väntas bli packat och stämningen magisk.

SR P4 Örebro bjöd under onsdagen in de båda tränarna Christoffer Skoog (ÖFC) och Victor Huerta (ÖSK) för att snacka upp drabbningen.

– Poängmässigt har det varit en kanonstart. Det har svajat lite i spelet i och med att det kommit in en del nya spelare, lite mer individuella spelare som måste komma in i vårt, svarar Christoffer Skoog när han får frågan kring säsongsinledningen.

– Det har inte inte fungerat för oss riktigt. Det har varit små marginaler mot oss, samtidigt är vi inne på samma spår som Christoffer. Vi har också många nya spelare, flera som inte har spelat i SFL innan. Det tar ett tag för dem att komma in i tempot och spelet som jag tillsammans med min kollega Mikko Seppälä vill spela. En annan aspekt är att det finns en del fotbollsspelare, där vi tyvärr sitter i knäet på fotbollsklubbarna. Även om vi började träna i augusti har vi inte fått tillgång till dem förrän nyligen, svarar Victor Huerta på samma fråga.

Båda tränarna är inne på att futsal är en svår sport och att två-tre träningar i veckan inte riktigt räcker till. Däremot märker de att intresset för sporten växer. Dels ökar publiken samtidigt som klubbar som Hammarby och Djurgården nu gjort entré i futsalens finrum.

– Sedan har SEF (Svensk Elitfotboll) gått in i futsalen, de kommer generera mer pengar och skapa bra förutsättningar, säger Victor Huerta.

Inför derbyt är båda tränarna förväntansfulla. Givetvis är man taggade och hoppas på att så mycket publik som möjligt hittar till Idrottshuset.

LÄS ÄVEN: Förbundskapten sökes

Vidare berör man ämnet kring relationen mellan klubbarna. De flesta har säkerligen läst flera artiklar kring spelare som byter mellan klubbarna.

– Jag skulle säga att relationen är bra. Vi har inga problem med varandra utan en väldigt stor respekt. Många av spelarna och inblandade är kompisar med varandra utanför planen, säger Victor Huerta.

Under åren har det varit en del spelare som tagit det ”förbjudna” steget från den ena klubben från den andra, men det ser man inte som något problem. Enligt Huerta och Skoog är det idag inte så förbjudet att flytta mellan klubbarna som det kanske var förr. De tycker också att det är bra att det finns två klubbar, det ökar intresset för sporten och fyller förhoppningsvis Idrottshuset. Ett derby är något extraordinärt jämfört med en ”vanlig” seriematch som engagerar många.

Hur kommer matchen sluta då?

– Jag tror att det blir en jättetajt inledning på matchen. Känslan säger mig att vi kommer komma till fler målchanser, där det kanske inte har sett så bra ut i inledningen av säsongen. Vi har inte fått jättebra utdelning, men kommer det idag kan vi vinna med ett par bollar. Jag tippar 5-3 till oss, säger Christoffer Skoog.

– Det här är svårt, vi är i en helt annan sits rent poängmässigt och har haft en knackigare start. Jag tror snarare att det kommer bli målsnålt, oerhört tajt och ett kryss, 2-2, kontrar Victor Huerta.

Återstår att se vem som har rätt.

SPONSRAT INLÄGG: Oddsen till det heta Örebroderbyt

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img